Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bu merkezin kıymetini bilip şükretmeliyiz

Bu merkezin kıymetini bilip şükretmeliyiz

Geçtiğimiz günlerde Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker Hoca ile Köyceğiz Külliyesinin tepelerinde, şehrin en zirvesinde sohbet ederken Muzaffer Hoca birkaç yıl önce Başkan Uğur İbrahim Altay’dan duyduğum zaman bile çok heyecanlandığım bir projenin yüzde 85’inin tamamlandığını söylüyordu.

Evet, Selçuklu’da Otizm ve Down Sendromlular Merkezi bitmek üzereymiş. Yaşamayan bilmez. İnşallah sizler yaşamazsınız. Benim de yakınımda da otizm ve down sendromlu yok. Ama bu çocuklarımızın tatlılığını, sempatikliğini, gözlerinin içlerinde ki ışıltıya bakarken bir yandan da yanlarında ki analarının babalarının yüzlerinde ki o acı derin çizgileri gözlemlerim.

Hepimiz birer sınavdan geçiyoruz. Demek ki bunlar da birer çile. Ama bu evlatlarımız ile anaları, babaları, yakınları için yapılmakta olan merkez bence bu şehrin en büyük eksikliklerinden birisi idi. Burada eğitim sınıfları, sosyal yaşam alanları, beceri sınıfları, sinema salonları, yüzme havuzları, spor alanları müzik alanları gibi çok amaçlı bölümlerde olacak. Ayrıca at ahırları, tarım alanı, kümes hayvanları gibi doğal ortamlar da çocuklarımız doğal ortamda tabiatla iç içe olacaklar yüzleri gülecek mutlu olacaklar.

Ve Rektör Şeker Hoca’dan öğreniyorduk ki bu çalışmalarda Erbakan Üniversitesi çok önemli bir eğitim katkısı sağlayacakmış. Bu merkezi Uğur Başkan’dan duyduğum gün de çok heyecanlanıp kendisine dua etmiştim, şimdi merkezin yüzde 85’inin tamamlandığını duydum, bir kez daha başta Uğur Başkan, Şeker Hoca olmak üzere buraya maddi manevi destek veren herkese yüzlerce binlerce kere dua ediyorum. Tuttuğunuz altın olsun.

VALİLİK GİRİŞİNDEKİ DUBALAR

Bu güzel duyumdan sonra bir de yeni Bedesten özellikle de hep Hükümet Meydanı Tevfikiye Caddesi diyebildiğimiz bölgenin esnaflarından bize ulaşan bir isteği yetkililere duyurmak istiyoruz. Malum hem Hükümet Meydanı trafiğinde yapılmakta olan yeni düzenleme, tramvay hattı çalışması gibi durumlardan dolayı Valilik önünden eski Sarraflar Caddesine araç girişi artık mümkün değil. İşte bu durum bu bölgedeki esnafın işini ticaretini bıçak gibi kesip atmış.

Bu bölgedeki pek çok tanıdığımız büyüğümüz defalarca bizleri arayarak bu durumun Valimiz Muammer Erol Bey’e iletilmesini istediler. 

Ha biz konuyu direkt Vali Bey’e iletmedik. Çünkü sağdan soldan öğrendiğimiz kadarı ile bu saatten sonra yapılacak bir şey yokmuş.

Ancak bölge esnafı özellikle resmi araçlarla yol girişinin tamamen kapatılmış olması nedeni ile bırakın araçların insanların bile yaya olarak artık bu bölgeden geçmek istemediklerini söyleyerek hiç olmazsa Valilik önünün resmi oto park görüntüsünden kurtulmasını talep ediyorlar.

Vali Bey’in şehrimize insanımıza o sıcak bakışını çok iyi biliyoruz.

Ama bu konuda bu saatten sonra ne yapılabilir?

Biraz ümitsiz.

Yine de büyüklerimizin ısrarlı taleplerini büyüklerimize iletmek üzere köşemizde konuyu kamuoyu ile paylaşmış olduk.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Büyüklere saygı hem dini hem de insani bir görevdir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Çay muhabbetinin kahve ikramının kıymetini anlayabildiğimiz zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR