'Bu Millet Darbe Teşebbüsünü Asla Tsk'ya Mal Etmiyor'

'Bu Millet Darbe Teşebbüsünü Asla Tsk'ya Mal Etmiyor'
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türk milleti, darbe teşebbüsünü asla TSK'ya mal etmiyor. TSK'nın içerisinde 3-5 FETÖ'cü çete mensubuna bağlıyor. Bunu özellikle ayırt etmenizi istiyorum." dedi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kızılay Meydanı'nda FETÖ'nün darbe girişimini protesto amacıyla toplanan vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına, "15 Temmuz akşamından itibaren burada ve 81 ilimizin bütün meydanlarında göğsünü siper ederek bu millet düşmanlarına karşı, demokrasi düşmanlarına karşı, bu vatanın düşmanlarına karşı canını feda edercesine meydanları dolduran sevgili Türk milleti, hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum." diyerek başlayan Kurtulmuş, insanların, bazen içinde yaşadıkları olayları, onun ne kadar önemli olduğunu, o olayı yaşarken anlamayabileceğini belirtti.

Cenaze törenlerine katıldığını, şehitler içinde isimsiz kahramanlar bulunduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Eğer onların cesareti olmasaydı, eğer onların tankların karşısına çıkan o cesur yürekleri olmasaydı, eğer siz, onların yerine şehit olmaya hazır, namzet olan sizler olmasaydınız, bugün Türkiye bu durumda olmazdı." diye konuştu.

"Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır"


Alanı dolduran vatandaşların, "İdam isteriz" sloganları üzerine Kurtulmuş, "Hiç şüpheniz olmasın, bu caniler, bu akıttıkları kanları unutturamazlar. Biz, bu kanların hepsinin hesabını hukuk içerisinde soracağız ve bu şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır." karşılığını verdi.

"TSK'nın büyük çoğunluğu, şerefli insanlardan oluşuyor"


İlk andan itibaren korkmadan, cesaretle darbeye karşı duran medyaya da teşekkür eden Kurtulmuş, TRT'nin, CNN Türk'ün stüdyosunun basıldığını, bütün medya kuruluşlarının darbecilerin değil, milletin yanında olduğunu söyledi.

Darbenin karşısında duran sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra büyük bir mücadele ruhuyla cansiperane savaşan emniyet mensuplarına da teşekkür eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisinden 3-5 tane mayası bozuk, 3-5 tane nereden süt emdiği belli olmayan, böyle bir darbe girişimine teşebbüs ettiyse, bu Silahlı Kuvvetlerimizi, kahraman ordumuzu bağlamaz. TSK'nın büyük çoğunluğu, şerefli insanlardan oluşuyor. Türk milleti, ordu milleti olan bir millettir. Bu millet, bu darbe teşebbüsünü asla TSK'ya mal etmiyor. TSK'nın içerisinde 3-5 tane FETÖ'cü çete mensubuna, 3-5 tane hukuksuz adama bağlıyor. Bunu özellikle ayırt etmenizi istiyorum. TSK içerisinde de bu darbe teşebbüsüne karşı çıkanlara ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum."

"Bunu yapanlar bizim askerler değil"


Vatandaşların, "En büyük asker, bizim asker" sloganı atması üzerine Kurtulmuş, "Çocuklarınızı askere böyle gönderiyorsunuz. Bunu yapanlar bizim askerler değil. Onlar başkalarının askeri. Onlar, başkalarının askeri olmaya niyet etmiş adamlar. Onun için TSK'nın şerefli mensuplarını, bu darbe teşebbüsünün gölgesinde bırakmayacağız. Millete sahip çıkan, millet iradesine sahip çıkanlara her zaman biz de sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.
 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.