Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bu mu “Birlikte Konya”?

Bu mu “Birlikte Konya”?

Şehir olarak bayram havasına girdik. Böylesine anlamlı bir ayı daha geride bırakıyoruz. Bu ay boyunca mümkün olduğu kadar kimseyi üzmemeye, incitmemeye çalıştık. Allah sizi inandırsın yüreğimizde bunu taşısak da, biliyoruz ki zaman zaman yaşadıklarımız ile yine de bu ayı kendi kuralları içerisinde geçiremedik.

Neyse yapacak bir şey yok, bu da bizim mesleğin bize yüklemiş olduğu vebal olsa gerek.

***

Şehri ve insanlarımızı gözlemlemeye çalışırken bazen olayların içine girmeyiz. Buda bize daha objektif olmamızı sağlar. Çünkü eğer siz, o çemberinde içinde iseniz çemberin dışından bir haber oluyorsunuz. Ve yanlış yapma ihtimaliniz yükseliyor.

Hafta sonu sade vatandaşlar için, işinde gücünde ekmeğinde olan insanlarımız için, farklı bir hafta sonu olmasa da Konya’yı yönetenler ve yönettiklerini sananlar için muhteşem bir hafta sonu idi.

Şu ismin güzelliğine bakar mısınız?

BİRLİKTE KONYA…

Sizce biz, Konyalılar olarak bu sözün özüne sadık kalabilir miyiz?

Ya da bunda samimi olabilir miyiz?

***

Dedik ya şimdi bu birlikteliğe çemberin dışına çıkarak bakıyoruz.

Konya birlikte iken aynı gün, aynı iftar saatlerinde STK’ların düzenlediği iki ayrı Konya’ya birlikte(!) idi.

Bu da nereden çıktı, nasıl oluyor demeyin gelin bakalım.

Sayın Kerim Özkul abimiz Ankara’da iftarını açarken, düne kadar birlikte çalıştığı vekil arkadaşı Mustafa Kabakcı Konya’da oruç açıyor.

Yine Ak Partinin yeni vekillerinin bir kısmı Ankara’da bir kısmı Konya’da oruçlarını açıyorlar.

Çemberden çıktıkça Konya’nın o muhteşem birlikteliğinin(!) karpuzun iki ayrı şakı gibi ortadan bölünmüş duruşunu çok daha net görebiliyorsunuz.

***

Tabii bu programlarda yapılan gafları da aynı gün iftar saatinden sahura kadar dinliyoruz. Dilden dile yayılan dil sürçmeleri yakında yine siyasi efsane oluverir.

Tabii bu noktada vekilin gözünün içine baka baka, ismini yanlış söyleyen yetkiliye mi yanarsınız? Yoksa seçildiği halde hala bu şehrin en yetkili insanlarına ismini öğretemeyen vekille mi? Yoksa yoksa bu vekilleri yazana mı, ya da seçene mi bakarsınız?

Yooook canım ne kadar da fesat düşünüyorum değil mi?

Aslında oruçlu iken olur böyle şeyler demeliydim. Hata yaptım. Özür dilerim.

***

Ama siz siz olun son bölümde ki dil sürçmelerini bir köşeye not alın. Çünkü oruç dışında da bu dil sürçmeleri olacak. Vekillerimizin gözünün içine baka baka isimlerini söyleyemeyeceğiz. Bakalım o zaman da ne diyeceğiz?

***

Hadi yetsin gayrı değil mi?

Güzel Konya’mızın Türkiye’ye örnek birlikteliğini daha fazla eleştirip bayram önü can sıkmayalım. Dolayısıyla da sıkıcı biri olmayalım ha. 

GÜNÜN SOKKALI SÖZÜ

İnsanlar kendi araçlarının, araçları olmuşlar

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Otomobilini dahi park edemeyenlere ehliyet vermediğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR