Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bu profesörleri seviyorum!

Bu profesörleri seviyorum!

 

Allah var dün çok karmaşık duyguları yine bir güne sığdırmak zorunda kaldık.

Gönül olarak çok inişli çıkışlı anlarımız oldu. Ama gazeteyi bitirip milli maç hazırlığı yaparken günün artı ve eksileri arasında bize tavan yaptıran Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin Hoca’nın anlattıkları hâlâ kulağımda çınlıyordu.

Evet bugün gazetemizin manşetinde ve internet sayfasında tüm detaylarını okuyacağınız bu kanser illeti ile ilgili müjdeli haber bizi adeta uçurdu.

Prof. Dr. Mustafa Şahin Hoca’yı yıllar öncesinden belki de 20 küsur yıl önce doktor olarak Ankara’dan Konya’ya geldiği yıllardan bu yana tanırım.

Bana Mustafa Şahin Hoca denildiği zaman beyefendiliği, hocalığı, insanlığı, adamlığı hepsi hepsi tamam ama kanser hastalığının tanısında ve tedavisinde ki uyguladığı yöntemlerle yaptığı başarılar gözümün önüne gelir.

Evet Mustafa Şahin Hoca bu konuda bir dünya markasıdır. Yıllar önceden Mustafa Hoca’nın kanser ameliyatlarını sunum olarak izlemiştim.

Allah kendisinden bir değil bin kere razı olsun bu konuda markadır.

İşte dün bir ara Mustafa Hocamız ile yine nerede ise 40 yıldır aile dostumuz olan Okka ailesinin gözdeki profesörü Mehmet Okka Hoca kızımızın nikâhı için hayırlı olsun ziyaretimize gelmişlerdi.

Mesleğimiz gereği Mustafa Hoca’ya sohbet sırasında biraz deşince kanser hastalığının tanı ve teşhisinde Konya’ya Dünya’da sadece 16 ülkede kurulacak olan bir merkezin kurulacağını bu konuda da Yatırım Bakanlığından destek alınıp Sağlık bakanlığı ile ortak proje olarak yol alındığını duyuyorduk.

İnsanlık adına, Türkiye adına, Konya adına bundan güzel bir şey olabilir miydi ki?

Her iki hocamıza da ne kadar dua etsek azdır.

Bizde huzurlarınızda bir kere daha Prof. Dr. Mustafa Şahin hoca ve Prof. Dr. Mehmet Okka Hocaya insanlarımız adına bin kere teşekkür ediyor ve Allah sizlerden razı olsun diyoruz.

PROF. DR. HALUK HADİ SÜMER

HOCAMDA BİR TANEDİR

Tevafuk olacak dün görüştüğümüz profesörlerden birisi de insanlık, akademisyenlik, beyefendilik, kibarlık, asalet ve hukuk dediğiniz zaman ilk aklıma gelen hocalarımızdan Prof. Haluk Hadi Sümer Hoca idi.

Haluk Hoca ile de yıllardır çok özel dostluklarımız oldu.

Bizim dostluklarımız insanlar makam mevki sahibi iken, para pul mülk sahibi iken olmaz. Ne zaman o makamlar, o koltuklar terkedilir biz dost dediğimiz insanlara işte o zaman yürekten daha iyi sarılırız.

Haluk Hoca içinde aynı şey geçerli idi. Hoca dekan iken kendisini hiç rahatsız etmedik. Protokolde ya da iletişimin bir projesinde yan yana olduk.

Ama Haluk hocam ne zaman dekanlığı bıraktı işte biz o zaman iki de bir kapısın çalıp iki de bir kendisine “alo” dedik.

Sonuçta şehit haberimiz ile ağladık, Cumhurbaşkanımız Başbakanımız son dakikada gelemiyor diye üzüldük ama bizim adam gibi adam biricik hocalarımız ile çok ama çok mutlu olduk.

Allah hepsinden razı olsun.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sen doğru yolda ol da varsın sanan eğri sansın. Sen kendini bildiğin sürece doğru insansın. 

NE ZAMAN DAHA İYİ ADAM OLURUZ?

Artıları eksilerden bir fazla yaptığımız zaman daha iyi ADAM oluruz

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR