Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Bu Puanları Aramayız İnşallah!

Bu Puanları Aramayız İnşallah!

Üst üste kazandığı Sivas ve Kasımpaşa maçlarından sonra övgüleri toplayan Torku Konyaspor, “çantada keklik” olarak görülen son iki maçta 5 puan birden kaybetti. Geçen hafta Elazığ karşısında kötü bir başlangıç, ardından geri dönüş ve finalde yenilen basit bir golle kaybedilen 3 puan vardı. Dün ise Ankara’da tam tersi bir durum oldu. Gençlerbirliği maça iki önemli gol fırsatından yararlanamayarak başladı. İlk yarı orta alanda kör dövüşü şeklinde geçerken, devrenin sonunda Usta Hleb’in attığı ve attırdığı gollerle Konyaspor soyunma odasına belki de hiç ummadığı bir şekilde 2-0 önde girdi.

Gardı düşen Gençlerbirliği’nin savunma güvenliğini elden bırakarak ikinci yarıya çok adamla hücum ederek başlaması buna karşın Konyaspor’un ise etkili kontralarla farkı açmasını bekleniyordu. Ama daha 46. dakikada hesaplar altüst oldu.  Konyaspor artık klasikleşen savunma zafiyetinden yediği golle rakibini maça ortak etti. Nitekim morallenen ev sahibi takım; Ermin Zec, Stancu ve Mervan üçlüsüyle sağlı sollu ataklar geliştirip Konyaspor kalesine hücum etti.

Gekas’ın yokluğunda ileride top tutamayan Konyaspor’un orta sahası da tamamen düşünce “inşallah ikinci golü yemeyiz” diye dua etmeye başlamıştık ki hakemin çaldığı ucuz penaltı ile skor 2-2’ye geldi. 2-0’lık üstünlüğü koruyamayan yeşil-beyazlı ekibimiz yine de 1 puanı aldığı için şanslıydı. Çünkü kaleciyi dahi geçen Stancu topu direğe nişanladı, Tolga çizgiden top çıkardı ve Ermin Zec müsait durumda bencillik yapıp topu auta attı… Netice itibariyle geçen hafta 3 dün de 2 önemli puan kaybedildi.

Kötünün iyisi ise Torku Konyaspor’un maçı kaybetmemiş olmasıydı. En azından Gençlerbirliği ile aramızdaki iki puanlık farkı koruduk. İnşallah bu puan kayıplarını ilerleyen haftalarda aranmaz. Çünkü artık puan aslanın ağzında. Artık sahada koşmayan, formasını terletmeyen takıma puan yok. Bunu son iki haftada acı bir tecrübe ile yaşayan ve ayağına kadar gelen fırsatları tepen Konyaspor’un önünde Trabzonspor, Erciyesspor (D), Gaziantepspor ve Bursaspor (D) maçları var.

Şayet Torku Konyaspor son iki maçtaki kişiliksiz futbolundan kurtulmazsa tehlike çanları çalmaya başlar.

Son paragrafı da Djalma Campos’a açmakta fayda var: Elazığ maçında yenilen iki golde bariz hata yapan Campos dün de inanılmaz top kayıplarıyla oynadı. Oynadığı zaman tek başına rakibi bitiren (Sivas maçında olduğu gibi) Campos’un bu performansı takıma zarar veriyor. Bir an önce kendine gelmesinde fayda var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Altay Arşivi
SON YAZILAR