Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Bu şehir yarın size lazım olur Sayın Bakan!

Bu şehir yarın size lazım olur Sayın Bakan!

Konya… İnandığı değerler uğruna sevdiğini sonuna kadar savunanların şehri. Öyle ki ardında durduğunu zirveye taşıyan sonuna kadar ve gerekirse ölümüne destek veren bir şehir.

Anap’tan Refah’a, Fazilet’ten AK Parti’ye kadar… En zor dönemlerde dahi bu ülkeyi yönetmeye sevdalı muhafazakâr kadrolara yol açan bir şehir Konya.

Bunların yanında, belki de hiçbir dönem verdiği bu desteğin karşılığını tam anlamıyla alamamış bir şehir.

Hiçbir şekilde dile getirmek istemesek de bazı bakanlıklarda kavga hala çok büyük. Her şey bir yana bırakıldı; biri ötekinin kadrosunu nasıl temizlerim, öteki bunun yapacaklarına nasıl engel olurum derdinde!

Arada kaynayan Konya!

Mevcut sistemde ciddi bir sancı yaşadığımız gerçek. Halkoyu ile seçilmiş ülke genelinde % 52 gibi ciddi bir oy almış bir Cumhurbaşkanımız var. Haliyle onun etkin olmamasını beklemek, diğer Cumhurbaşkanları gibi olacağını düşünmek yanlış olur.

Ancak tüm bunlar Başbakan’ın daha az etkili olacağı anlamı taşımaz, taşımamalı!

Konya’da ana kademe yatırımlar diyeceğimiz kalemlerde destek için giden heyete “Gidin bunları Başbakanınıza anlatın” yaklaşımı gerçekten gelinen noktadaki durumun özeti gibi.

2 yılda 4 büyük seçim atlattı bu şehir. Son ikisinde, “Burası Başbakan şehri, sıkıntılı bir sonuç çıkarsa neler olacağını tahmin bile edemezsiniz” denildi. Genel idareden tutun belediyelere kadar çılgın paralar sırf bu yüzden harcandı. Lakin bunun karşılığında “Burası Başbakan şehri alın şu 100 lira size fazladan” diyen olmadı.

Sonra geldiğimiz hal ortada.

Belki de Konya tarihinde ilk defa çok ciddi para krizleri ile boğuşan hatta batan üzerine haciz yollanan belediyeler ile karşılaşacağız.

Bunun sebebini yıllardır bu belediyeleri yönetenlerde mi yoksa son dönemde “Başbakan şehri” koduyla yaptırılan gereksiz harcamalarda mı aramak gerekiyor doğrusu karar veremiyoruz!

Hepsi bir yana… Konya isimler ve partiler üstü bir değerdir. Partiler kapanır. İsimler gelir geçer. Lakin hancı olan Konya’dır. Bu şehir kendisine yapılan iyiliği de kötülüğü de asla unutmaz.

Gün gelir, bugün Konyalıları kapılarından çevirenler bu şehrin himmetine muhtaç olur. Gün gelir bu şehir hesap sorar!

Aranızda ne çeşit bir kavga var ya da bu cebelleşmenin sonu nereye varır; hiç mi hiç ilgilendirmiyor bizleri!

Bu şehrin yatırımlarına set koymak hiç kimsenin uhdesinde olamaz! Burası hem Cumhurbaşkanımıza hem de Ak Parti’ye Türkiye’de en çok desteği veren şehirdir.

Burası kaledir. Hem Ak Parti’nin hem de muhafazakârlığın kalesidir.

Yeni bakanlar tayin edildiğinden beri bürokratik anlamda bir kargaşa var ve biz yatırımlar hususunda bir gıdım yol alamadık.

Bana hangi yatırımlar diye sormayın! Siz zaten hepsini biliyorsunuz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR