Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bu şehirde hâlâ uçakları uçuramıyoruz yaaa

Bu şehirde hâlâ uçakları uçuramıyoruz yaaa

Başbakanın şehrinden bugün yine kötü ve can sıkıcı bir şeyler paylaşmanın üzüntüsü içerisindeyiz. Biliyoruz adımız kötüye çıktı. Aksak, kötü şeyler yazmamak adına kırk takla atıyoruz, hatta üstüne üstelik bir de parende atıyoruz; ama bu sıkıntıları kim dile getirecek? 

Biz sadece yetkili ve etkililere şehrin durumunu arz etmek üzere bazı sıkıntıları dillendiriyoruz. Hatta tekrar tekrar ifade ediyoruz ki bu sıkıntıların sadece ucunu kanatabiliyoruz.

Mesela dün gün çok güzel başlamıştı.

Habercilik açısından önce Taşkent’ten Başbakanımız Davutoğlu'nun kız kardeşi Ayşe Çalık Hanımefendi’nin haber ve fotoğrafları geldi. Bunlar özel karelerdi. Zaten bunu gazetemizde de haber olarak okuyacaktınız.

Ardından Ticaret Borsası’na geçtik. Borsanın iki yeni değerli Başkanı Hüseyin Çevik ve Selçuk Öcal Bey’i ziyaret ettik. Allah’a şükürler olsun ki buğday ile arpa ile hiçbir işimiz olmaz. Ama yıllardır Sayın Kara’dan Sayın Kaleli’ye kadar bu dönemlerde hep borsadaki dostlarımız ile kanka olduk.

Mesela dün yine Selçuk Başkan’ın makamında iken Namık Köklüsoy, Kıyasettin Taşkın Hoca ve yıllardır görmediğim abimiz Mehmet Koç ile üç saate yaklaşan sohbetlerde bulunduk. Basın müşaviri dostumuz İsmail arada gelip gidiyor ona da takılıyorduk.

Eski günleri yâd ettik.

Hatta bir ara Mehmet Koç abimiz bizi bu ekibe şikayet etti: “Bu Uğur Özteke var ya bu Uğur Özteke… Konyaspor yöneticisi iken bizim aleyhimizde bir yazılar yazardı, titrerdik. O zamanlar çok kızardık. Ama Uğur sonunda hep haklı çıkardı…”

Hey gidi günler heyyy…

Muhabbet keyifler tam kırıla gidiyordu…

Ki…

Tam muhabbet anında Silleli bir iş adamımız aradı. Saat 11.54…

Abimiz kükrüyor, “Uğur abi 9.25 uçağı şu saat oldu hâlâ kalkmıyor. İstanbul’dan da Moskova’ya uçacaktım. Moskova uçağını da kaçırmak üzereyim. 8 aydır bu iş bağlantısı için çabalıyoruz. Abi çok büyük bir iş bağlantımız vardı. Tamamen kilitlendik. Bu iş, şimdi kaçmak üzere. Şu anda bizimle birlikte 129 kişi bekliyor. Bir tek yetkili bulamıyoruz. (Şirket yalnız THY değil. Bunu hatırlatalım) Bileti satıyorlar tamam, ama niye geciktik uçak kalkmıyor deyince de gecikmeye cevap verecek yetkili yok diyorlar. Konya’nın sahibi yok mu?”…

………………

Bu iş adamımıza diyecek bir şey bulamıyordum. Güler misin ağlar mısın?

………….

Dün uçak niye kalkmadı? İnanın bilmiyorum. Bilsek ne olacak ki? Sanki ne değişecek?

Hadi Konyalı alıştı “Sis var uçaklar inmiyor-kalkmıyor”…

Biraz daha sıkıştık mı “Asker izin vermiyor”!...

……..

Ah güzel Konyam ahhhhhh.

Ah değerli iş adamlarımız, çilekeş sanayicilerimiz, bürokratlarımız…

Derdimizi kime anlatalım…

Kadı diyeceksiniz…

Kadı da !.....

Velhasıl dün gün çok güzel başlamıştı. Ancak bu satırları yazarken biz hâlâ pencereden avel avel havaya bakıp uçaklar geliyor mu gidiyor mu diye düşünüyorduk…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlar seni yanlış anladığında dert etme. Duydukları senin sesin; fakat akıllarından geçirdikleri kendi düşünceleridir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Çocuklarımızı bisikletlerle ana caddelere salmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR