Bu şova alet olmayın

Bu şova alet olmayın
Televizyonlarda reyting rekorları kıran izdivaç programları ile internetteki evlilik siteleri boşanmalarla sonuçlanan evliliklere zemin hazırlıyor.

Fatma Göksu'nun Özel Haberi

Televizyonlarda reyting rekorları kıran izdivaç programları ile internetteki evlilik siteleri boşanmalarla sonuçlanan evliliklere zemin hazırlıyor. Dr. Küçük, “İslâm’ın evliliğe getirdiği husus da aile kurmanın esasları da bellidir. TV programları ve internet şov dünyasıdır” dedi.

TV PROGRAMLARI VE EVLİLİK SİTELERİ

Televizyonlarda en çok izlenen programlar arasında yer alan izdivaç programları tartışılmaya devam ediyor. Büyük tepki çekmesine rağmen yüksek reyting oranlarıyla dikkat çeken bu programlar ile internet üzerinden faaliyet veren evlilik siteleri yoluyla da aile kurma denemeleri yapılıyor. Özellikle İslami evlilik sitelerine olan revaç gün geçtikçe artıyor.

Evliliğin çok ciddi bir mesele olduğuna dikkat çeken İl Müftü Yardımcısı Dr. Hamza Küçük, “Bu tür evliliklerin mutlu son getireceğine inanmıyorum. Bunların şov amaçlı yapıldıklarını düşüncesindeyim. İnternetteki buluşmaların da çok sağlıklı olmadığı kanaatindeyim” dedi.

EVLİLİK CİDDİ BİR MESELE OYUNCAK DEĞİL

Dini açıdan da evliliğin önemli olduğunu belirten Dr. Hamza Küçük, “İnternetten tanışıp evlenen yüz kişiden en fazla 3 kişi mutlu olur, geriye kalan 97 kişinin evliliği kısa sürede biter. İnsanlar orada rol paylaşıyorlar. Belli bir süre sonra kişi büründüğü rolden çıkarak kendi kişiliğine döner. Kendi kişiliğine döndüğü zaman ilk baştaki büyü bozularak evlilikte huzursuzluklar yaşanıyor ve boşanmayla sonuçlanıyor. Bazısı çok sancılı bitiyor ve bazıları cinayetle sonuçlanıyor.  Evlilik konusunda interneti kimseye önermiyoruz. Ciddi bir evlilik için internet siteleri aracı olmamalıdır” diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.