Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bu temizlikçi arkadaşları gözlerinden öpüyorum l

Bu temizlikçi arkadaşları gözlerinden öpüyorum l

Önce bizim bu yazımızı yazmamıza sebep olan ve bu fotoğraf karesini çekerek, bizim ile paylaşan iş adamı, Konyaspor sevdalısı Faruk Işık abimize huzurlarınızda teşekkür ederim.

img_0554.jpg

Allah rızası için şu fotoğrafa dikkatlice bakar mısınız?

Belediyelerimiz mümkün oldukça insanımızın sağlığı ve çevre temizliği için risk alarak medeni gelişmiş ülkelerde olduğu gibi çöplerimizi yerin altına gömmeye çalıştılar. Hala da çalışıyorlar.

Dolayısıyla paralarımızda yerin altına gömülüyor.

Ancak sonuçta bu bizim için ve sağlımız için.

Durum böyle olunca da “Temiz Konya ve sağlıklı çevre” için belediyelerin temizlik işlerinde görevli fedakar işçilerimiz karınca gibi çalışıyorlar. Ancak işçilerimiz gece gündüz çöplerin önüne yanına sağına soluna fütursuzca park eden sürücüler yüzünden rahat çalışamaz haldeler.

Bu işin önüne geçilemediği için pek çok yerde buralara park yapılmaması için de levhalar konulmuştur.

Hani nerede ise iki güne bir, biz de şehrin trafiğinden dolayısıyla da kural tanımaz Allah’tan ve kul hakkından korkmayan sürücülerden şikayetçi oluruz ya.

Bu kare bizim nerede olduğumuzu çok net gösteriyor.

Belediyenin temizlik işlerinde görevli aracı ve işçi arkadaşlar çöpleri almak için gelmişler. Ama temizlik aracının buraya yanaşıp çöpü alma şansı sıfır.

Temizlik aracının sürücüsü korna yapıyor.

Yapsın. Kornası ile mahalleyi ayağa da kaldırsa bu otomobilin sürücüsünün umurunda değil.

Ve demek ki bu işten yılan ve de çok kızan işçi arkadaş bir kaç çöp torbasını kaptığı gibi yasak yere park eden otomobilin sileceklerini kaldırarak çöpleri ön cama koyuyor.

Amma ne koyma!

Siz olsaydınız ne yapardınız?

Sizi bilmem ama ben bunu düşünemezdim. İnanın bu kareyi görünce dikkatlice bakınca ve de o işçi arkadaşın yerine empati yapınca bu arkadaşımızı alnından öpmek istedim.

Gördünüz mü bakın? Yanımızdan geçerken burnumuzu tıkadığımız aracın arkasında ve içinde saatlerce çalışan bu insanımızdaki zeka aslında her şeyi çok net şekilde ortaya koyuyordu.  

Eline sağlık kardeş.

Yüreğine sağlık kardeş.

Ben senin aklını seveyim emi…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Edeple gelen lütufla gider

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kapu cami civarında park yasağına riayet ettiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR