'Bu topraklar hepimize yeter'

'Bu topraklar hepimize yeter'
Başbakan Yıldırım, "Bu topraklar hepimize yeter. Onun için ayrışmayı, çatışmayı ortadan kaldıralım, barışı, kardeşliği, dayanışmayı en ileri noktaya taşıyalım." dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, mübarek bir ayda, mübarek bir şehre güzel bir hizmetin başlangıcında vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la beraber çalışma bahtiyarlığını yaşadığı İstanbul'a kazandırılacak eserin temelini atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım, "İstanbul'a hizmet etmek adeta ibadet gibidir. Halka hizmet Hakk'a hizmettir. İstanbul, medeniyet, kültür, tarih, ilim, irfan ve ticaret şehridir." diye konuştu.

Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılıyor

Başbakan Binali Yıldırım, eserleri şöyle sıraladı:

"Marmaray yapıldı ve açıldı. İki, hemen Marmaray'ın yanında Avrasya Tüneli. Fatih'in gemileri karadan yürüttüğünü biliyorsunuz. Dedemiz gemileri karadan yürütür de onu torunları trenleri denizlerin altında geçiremez mi? Geçirdik mi? Marmaray'ı yaptık mı? Hayırlı olsun. Yetmez. Yanında şimdi arabalar için bir tünel yapıyoruz. 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Yetmedi Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Dünyanın üzerinden tren yolu da geçen en geniş köprüsünü bu güzel şehre İstanbul'a kazandırdık. 26 Ağustos'ta da büyük bir coşkuyla Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü beraber açacağız. İstanbul ve İzmir'i komşu kapısı yapacak İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü... Dünyanın 4. büyük köprüsü. Bunun açılışını da bu ayın 30'unda yapacağız. Açılışa hepinizi bekliyorum. Köprüyü açacağız, iftarı da beraber yapacağız. Hayırlı olsun. Beş, İstanbul-Ankara hızlı treni yaptık mı? Hizmete aldık mı? Hayırlı olsun. Altı, dünyanın en büyük havalimanı nereye yakışır? 26 Şubat 2018'de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz. Yedinci, Kanalistanbul... İstanbul ikinci boğaza kavuşuyor. İstanbul'a bir boğaz yetmez. İkinci boğaz da Kanalistanbul geliyor."

"Önemli bir eylem planını yakında açıklayacağız"

İstanbul'un trafik sorununa değinen Yıldırım, "İstanbul'da trafik sıkışıklığını rahatlatmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle beraber önemli bir eylem planını yakında açıklayacağız, İstanbullulara da buradan duyuruyorum. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

"Enerjimizi umutsuz bir yolculuk uğruna tüketmeyelim"

Başbakan Yıldırım, dün Van'daki vatandaşlarla, gençlerle bir araya geldiğini, hasret giderdiğini dile getirerek, teröre inat kardeşliği en iyi şekilde ortaya koyduklarını söyledi.

Oradaki konuşmasında da söylediği gibi gençlerin terörün tuzağına aldanmaması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Enerjimizi hiç uğruna, umutsuz bir yolculuk uğruna tüketmeyelim. Enerjimizi birleştirelim, kardeşliğimizi pekiştirelim ve Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru el ele, kol kola çalışarak ilerleyelim. Çünkü paylaşacak çok şeyimiz var. Bu topraklar hepimize yeter. Onun için ayrışmayı, çatışmayı ortadan kaldıralım, barışı, kardeşliği, dayanışmayı en ileri noktaya taşıyalım. Bu mübarek ayda, bu ramazanda."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.