Hüseyin Akıncı

Hüseyin Akıncı

Bu Ülkenin Efendisi Köylülerimize…

Bu Ülkenin Efendisi Köylülerimize…

TARSİM bu kelimeyi bilmeyen ya da duymayan çiftçimiz yoktur. Açılımı TARIM SİGORTALARI HAVUZU. Ülkemiz maalesef çok kurak bir dönem yaşıyor.

Devlet destekli bu havuzdan tüm çiftçilerimizin istifade etmesi için öncelikle sigorta yaptırmaları gerekiyor. Yaptırılan sigortanın yarısını da devlet karşılıyor.

Son 33 yılda Doğu Asya’daki hava koşullarından dolayı meydana gelen afetlerde oluşan ekonomik kayıp 700 milyar doları buldu. Dünyada son yıllarda doğal afetlerin sayısı giderek artarken, bu afetlerin yıkıcı etkilerinin ekonomik kayıpları önemli rakamlara ulaştı. Söz konusu ekonomik kayıplardan sigorta sektörü de nasibini alıyor. Son 33 yılı inceleyen dünya reasürans devi Munich Re’nin raporuna göre, bu böyle.

Bitkisel ürünlerde dolu riski ile birlikte, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını ek riskler tarım sigortası havuzu tarafından teminat altına alınıyor. “Ayrıca açık alanda yetiştirilen meyveler için bu risklere ilave olarak, isteğe bağlı olmak üzere 2014 yılında ilk defa uygulamaya konulan Arıcılık Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olan aktif ve plakalı kovanlar için taşıt çarpması tarife ve talimatları kapsamında Tarım Sigortaları Havuzu tarafından teminat altına alınmıştır. Değerli üreticilerimizin bu konuda mağduriyet yaşamaması için bitkisel ürünler, sera, su ürünleri, arıcılık ile küçükbaş ve büyükbaş hayvan sigortası yaptırmaları gerekmektedir.”

İnşallah yağmur dualarımızı rabbimiz katında kabul eder de kuraklık sıkıntısı yaşamayız. Siz çiftçi kardeşlerimize de son arzunuz sorulmadan tarım sigortalarınızı yaptırmanızı tavsiye ediyorum. Yüzünüzden gülümseme eksik olmasın.

İdama mahkum olan Temel’e son arzusunu sormuşlar;

"Penu oğlumin yanuna gömün!" demiş.

"Ama oğlun yaşıyor!"

"Olsun. Pen beklerum."

Kazasız günler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Akıncı Arşivi
SON YAZILAR