"Bu Ülkeye Olimpiyat Yakışır"

"Bu Ülkeye Olimpiyat Yakışır"
- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: "Olimpiyatlara ev sahipliği yapma arzusu hep içimizde var. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz"- "İnşallah Türkiye, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda güzel bir netice elde edecek. Önemli miktarda madalyaya ulaşacak"- "Tür


ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Olimpiyatlara ev sahipliği yapma arzusu hep içimizde var. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Çünkü bu ülkeye olimpiyat yakışır." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini Akif Çağatay Kılıç'tan devralan Bak, ilk röportajını AA'ya verdi.

Kılıç'ın görevini layıkıyla yerine getirdiğini belirten Bak, "Bir bayrak değişimi oldu. Kendisi çok eski aziz bir dostum. Sayın Bakanımız güzel işler yaptı. Biz de tabi Türk sporunun içerisinde uzun yıllar çeşitli kademelerde görev yapmış bir kişi olarak, bu sorumluluğu en iyi şekilde gerçekleştirmek için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, Türk sporunu dünyada hak ettiği yere getirmeyi amaçladıklarının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Spora en fazla yatırım yapan ülkelerin başında Türkiye geliyor. AK Parti hükümetleri döneminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çok büyük yatırımlar yapıldı. Büyük organizasyonlar gerçekleştirildi. Bunlardan birini de ben bizzat organize ettim, 2011 Dünya Güreş Şampiyonası. Onun dışında Dünya Basketbol Şampiyonası var. Geçen salı günü Samsun'da başlayan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, gerçekten çok büyük bir organizasyon. Başta Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç olmak üzere organizasyonun ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele eden milli sporculara başarılar dileyen Bak, oyunları yerinde izlemeye çaba göstereceğini dile getirdi.

Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin olimpiyatları da gerçekleştireceğine inandığını belirterek, "Bu bizim hakkımız. Ben o oylamadaydım (Buenos Aires). İnşallah, bu ülke olimpiyatlara da ev sahipliği yapacak. Bunu başaracak güçte ve potansiyelde. Olimpiyatlara ev sahipliği yapma arzusu hep içimizde var. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Çünkü bu ülkeye olimpiyat yakışır. Bu hedefimizi gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz." diye konuştu.


- "Gücümüz gençlerimiz"


Yüklerinin ağır olduğunu vurgulayan Bak, yeni dönemde gençlere yönelik projelere de yoğunluk vereceklerini söyledi.

Bakan Bak, kültürünü, milli ve manevi değerlerini tanıyan bir gençlik yetişmesini arzu ettiklerini belirtti.

Türkiye'deki genç nüfus oranına işaret eden Bak, "Bu genç nüfus nedeniyle tabii ki sporda çok daha büyük başarıları hedefliyoruz. En büyük insan gücümüz gençlerimiz. Türkiye'mizin petrolü yok, sanayisi gelişiyor. Bizim en büyük kaynağımız gençlerimiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bak, 15 Temmuz darbe girişiminde gençlerin meydana çıkarak, çok büyük bir mücadele ortaya koyduğunu kaydetti.


- "Bana yeni şampiyonlar lazım"


Türk sporunda son dönemdeki tesisleşme hamlesine dikkati çeken Bak, "Bu tesislerin içerisinde Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları yetiştirmemiz lazım." ifadesini kullandı.

Bakan Bak, yeni hedeflere ihtiyaç duyduklarının altını çizerek, şunları söyledi:

"Türkiye Güreş Federasyonu başkanıyken 'Bana yeni şampiyonlar lazım.' diyordum. Dolayısıyla Türk sporunda yeni başarılara ihtiyacımız var. 2020 Tokyo Olimpiyatları önümüzde. Ev sahipliğini kazanamadık ama inşallah Türkiye, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ortaya koyacağı performansla güzel bir netice elde edecek. Önemli miktarda madalyaya ulaşacak. 2016 Rio Olimpiyatları'nda güreş, 5 madalyayla yüzümüzü ağarttı. Tabi o madalya alan sporcular içerisinde bizim emeğimiz olan isimler de var."

Milli sporcuların son dönemde uluslararası organizasyonda elde ettiği başarılara değinen Bak, "Tekvandoda 19 yaşındaki kızımız (Zeliha Ağrıs) dünya şampiyonu oldu. Atılan tohumlar var. Bu tohumları yeşertmek gerekiyor. Şairin de dediği gibi; 'Tohum saç, bitmezse toprak utansın. Koşmana bak sen. Çatlarsan, doğuran kısrak utansın.' Dolayısıyla biz devlet, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bunun tohumlarını atacağız. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) projesinin sonuçları gelmeye başladı. Bu noktada sporda geleceğimizin çok parlak olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.


- Bakan Bak'ın hayali


Bakanlığı döneminde gerçekleştirmeyi planladığı hayalini açıklayan Bak, "Federasyon başkanıyken hayalimdi. Şimdi de hayalim; bir olimpik hazırlık merkezi kurmak. Buna benzer çalışmalar oldu ama özelikle ABD, Fransa ve Japonya'daki olimpik hazırlık merkezlerini gezdim. İnşallah, çok daha güzel olimpik bir hazırlık merkezi hazırlamak arzumuz. Çünkü bunun içerisinden geliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Türk sporu önemli başarılara imza atacak." diyen Bak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunun için Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak teşkilatımızla, sporcularımız, antrenörlerimiz, tüm camiamızla beraber bu aziz millete layık olmak için çalışacağız. Rabbim utandırmasın. İnşallah, gelecekteki başarıları hep beraber kutlayacağız. Ülkemizin bayrağını Avrupa, dünya şampiyonaları ve olimpiyatlarda göndere çektirmek en büyük arzumuz. Bu milleti sevindirmek çok kutsal bir görev. Bu milletimiz bayrak olunca, İstiklal Marşı söylenince coşuyor. Bunun örneklerini hep gördük. En zor ve sevinçli günümüzde gördük. Dolayısıyla bu millet vatanını seviyor. Sportif başarılarda da çok büyük heyecan yaşıyor. İnşallah, bunu başarmayı arzu ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.