Budapeşte’de Türk yemekleri kursuna büyük ilgi

Budapeşte’de Türk yemekleri kursuna büyük ilgi
BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Türk yemekleri kursuna Macarlar büyük ilgi gösterdi.Macaristan'ın tek Türk mutfağı üzerine...

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Türk yemekleri kursuna Macarlar büyük ilgi gösterdi.

Macaristan'ın tek Türk mutfağı üzerine blog yazarı olan Agnes Toth tarafından Macaristan'ın prestijli aşçılık okulu Chefparade'de düzenlenen Türk yemekleri kursuna Macarlar büyük ilgi gösterdi.

Başkent Budapeşte başta olmak üzerine Macaristan'ın birçok kentinde Türk lokantalarının bulunduğunu ve Macarların bunlara büyük ilgi gösterdiğini belirten Toth, ''Macaristan'da çok az sayıda Türk yaşamasına rağmen sadece Budapeşte'de 80'den fazla Türk lokantası mevcut. Bu da Macarların, Türk mutfağını ne kadar sevdiğini gösteriyor. Budapeşte'deki Türk lokantaları genelde 'fast-food' tarzı. Türk mutfağı, Macarların damak tadına uygun olduğundan Macarlar bu Türk lokantalarına büyük ilgi gösteriyor.'' şeklinde konuştu.

Macaristan'da, birçok ülke mutfağını tanıtan uzman blog yazarlarının olduğunu dile getiren Toth, Türkiye'yi ve Türkleri çok sevdiğinden Macarlara Türk mutfağını tanıtmak için bu işi gönüllü olarak üstlendiğini kaydetti.

Duyurusunu yaptıkları Türk yemekleri kursuna Macarların büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Toth, ''Takipçilerimden aldığım olumlu geri dönüşler sonucu bende Türk yemekleri kursu düzenleme fikri oluştu. Bu kursu Macaristan'ın prestijli aşçılık okulu Chefparade'de yapma kararı aldım. Kursun duyurusunu yaptıktan sonra 1 hafta içinde tüm yerler doldu. Gösterilen ilgiden çok memnunum'' dedi.

Katılımcılar kursta, Adana toga çorbası, iskender kebap, çiğ köfte, kayısı ve incir tatlısı yapmayı öğrendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.