Bugün Büyük Operasyon Var

Bugün Büyük Operasyon Var
"Paralel yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında Konya merkezli 10'un üzerinde ilde operasyon başlatıldığı öğrenildi

Konya merkezli "paralel yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 10'un üzerinde ilde operasyon yapıldığı bildirildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin aylar önce soruşturma başlattı. Toplanan delillerin ardından, sabah saatlerinde Konya merkezli 10'un üzerinde ilde operasyon için harekete geçildi.

Gözaltına alınacaklar arasında eski polis müdürlerinin de olduğu öğrenildi.

-Soruşturma kapsamında avukat ile sekreteri tutuklanmıştı-

Dosya kapsamında Konya Barosu avukatlarından M.O. ABD'ye gitmek için Konya Havaalanında, sekreteri F.N.P. Selçuklu ilçesinde 11 Mayıs'ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış, M.O. hakkında, "Fethullahçı terör örgütüne üye olma", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Adli görevi kötüye kullanmak", F.N.P. hakkında ise "Fethullahçı terör örgütüne üye olma" suçlamaları bulunduğu bildirilmişti.

F.N.P'nin aracının bagajındaki, hukuk bürosundan aldığı tespit edilen 500 bin lira tutarındaki döviz, altın ve Türk lirası ile ruhsatlı tabanca ve mermilere de el konulmuş, zanlının "Para ve altınların M.O'ya ait olduğunu", M.O'nun ise bunları "Gayrimenkul satışından ettiğini" söylediği öğrenilmişti.

ERCAN TAŞTEKİN GÖZALTINDA

Konya merkezli başlatılan operasyonda bir dönem Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapan Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ve eski polis müdürü Anadolu A. gözaltına alındı. Ercan Taştekin gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Anadolu A. da aranmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ankara’da bir komiser, Konya ve Şanlıurfa’da da bir polisin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan isimler sağlık kontrolü için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

KONYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Paralel Yapı Operasyonu ile İlgili Duyuru
Fethullahçı Terör Örgütüne üye olmak, Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, Özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek suçlarından Konya Cumhuriyet Başsavcılığının Koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen soruşturma bağlamında; Okyanus Şirketler Topluluğuna yapılan kumpas operasyonu ile ilgili olarak Konya barosuna kayıtlı bir avukat ve sekreteri operasyon öncesi yurt dışına çıkmak isterken yakalanarak 11.05.2015 tarihinde tutuklanmışlardır. Konuyla ilgili yapılan adli işlemler kapsamında; 22.05.2015 Cuma günü aralarında dönemin il emniyet müdürü, eski emniyet müdürleri, mütevelli heyet üyesi ve iş adamlarının da bulunduğu toplam 66 şahsın mahkeme kararına istinaden yakalanarak gözaltına alınmaları amacıyla 22.05.2015 günü 19 ilde operasyona başlanılmıştır.

Valiliğimizce kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.