Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

Bugün Tabldotta Ne Var

Bugün Tabldotta Ne Var

Tabldot yemek veren yerlerde, yemek seçme lüksün yoktur.  O gün ne çıkmışsa onu yiyeceksin demektir. Beğensen de, beğenmesen de fark etmez. “Bugün ne pişirelim” diye sormazlar adama. Önüne geleni yiyeceksin kalkacaksın. Yemek beğenmemeye de gerek yok. Çünkü onu da bulamayanlar var.

            CHP ve MHP seçmeni tabldot adaya itiraz etmeyecek. Mönü özel hazırlandı. Şimdi tabldotla adayın ne alakası var demeyin sakın. Bal gibi de alakası var. Slogana bakınca aklınıza ne geliyor, siz onu söyleyin. “Ekmek için, Ekmeleddin”

            Adamın kazanacağı varsa da bu sloganla kaybeder vallahi. Üçüncü sınıf organizatörler bile bu kadar çuvallayamaz. Demek ki neymiş? Kılavuzu karga olanın…

            CHP seçmeni MHP seçmenine göre bu tabldottan pek hoşlanmadı. Her ne kadar eşinin başı açık olsa da, çok fazla laik duruş sergilemiyor. Hele El Ehzer markalı oluşu hiç hoş değil. Kılıçdaroğlu  Cumhurbaşkanı adayında olması gereken vasıfları sayarken laikliğe, dürüstlüğe, namuslu olmaya vurgu yapıyordu ya, acaba bu vasıflarda birisini parti içinden bulamadılar mı? Mesela kendisinde bu vasıflar mevcut değil mi? Onun için mi ithal bir aday arayışına girdiler? Ya da sonucu baştan belli olan bir seçimde Tayyip Erdoğan’a karşı bir yenilgi daha almamak için mi Ekmel beyi kullandılar?

            Ekmel Bey hangi tatlı sözlere kandı da, Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıktı, anlamakta zorlanıyorum. Geçenlerde alacağı oyu açıkladı. Yüzde 60 civarında oy bekliyor Ekmel bey. Hani bir söz vardır. Sen ya dayak yemedin, ya da sayı saymasını bilmiyorsun.

“Hanım” demiş Hoca Nasreddin “Bu kedi ise, ciğer nerde. Yok bu ciğer ise bizim kediye ne oldu” Şimdi Ekmel Bey yüzde 60 alırsa Tayyip Beyin yüzde 45,5’i nerde? Bir de Demirtaş’ın oyları var. Bir de küskün CHP’lilerin vermeyeceği oylar var. Ekmek Bey’in içtiğinden bana da verin, ne ise o iyi kafa bulduruyor.

“Hayallerimin adayı kazansın diye değil, kabusumun adayı kazanmasın diye sandığa gidelim” diyor Sosyal Demokratlarla MHP’liler. Ortak slogan bu. Kabuslarının adayı malum Erdoğan. Peki Ekmel bey hayallerinin adayı mıdır acaba? En büyük kabus, istemediği bir adayı desteklemek değil midir? Helal olsun Erdoğan’a. İki ezeli düşmanı, iki ebedi dost haline getirdi. Bu hayır da ona yeter.

MHP’de teslimiyet tarikatlardaki gibidir. Kayıtsız, şartsız. Başbuğ işaret ettiyse, kimseye laf düşmez. Bu teslimiyetten olsa gerek bir çoğu içi kan ağlaya-ağlaya “Kerhen” destek veriyor. 2000 yılında Sadi Somuncuoğlu Genel Başkan’a rağmen Cumhurbaşkanlığına adaylığını koymuştu da yemediği dayak kalmamıştı. Sadi Somuncuoğlu’nun Ekmek Bey kadar da mı hatırı yoktu?

Ekmel Bey “Eşit şartlarda yarışmıyoruz” demiş. Çok da doğru söylemiş. Bir tarafta 5 parti, bir tarafta sadece AKP. Demek ki 10 Ağustos’ta Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa beşini birden mi yenmiş olacak? Durum onu gösteriyor.

O zaman da diyecekler ki: 5 tanesi, 1 tane etmiyor…

Doğru söze Hacı emmim ne desin…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR