Bugünün gençleri yarının ustaları

Bugünün gençleri yarının ustaları
Selçuklu Kent Konseyi tarafından sanayi çalışanlarına yönelik yürütülecek olan “Bugünün Gençleri Yarının Ustaları Projesi” istişare toplantısı düzenlendi.

Selçuklu Kent Konseyi tarafından sanayide çalışan gençlere yönelik olarak yürütülen “Bugünün Gençleri Yarının Ustaları Projesi” istişare ve bilgilendirme toplantısı Ali Okutan Sosyal Tesisi’nde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Programa Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeleri, Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Elmas Kuran Kursu Yöneticisi Orhan Çiftçi ve sanayide çalışan genç çırak ve kalfalar katıldı.

Selçuklu’nun çok hızlı büyüyen ve genç nüfusun fazla olduğu bir ilçe olduğunu ifade eden Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, “Bugünün gençleri yarının ustaları” projesi hakkında sanayi çalışanlarına slayt sunumu eşliğinde bilgi verdi. Yayla, İlçemizde 15-29 yaş arasında 168 bin 384 hemşehrimiz yaşamaktadır. Bu gençlerin ilgisini çekebilmek için yatırım ve çalışmalar hızla devam etmektedir” dedi.
Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi’nin Konya’da sanayi çalışanlarına yönelik yapılan ilk sosyal tesis olma özelliğine sahip olduğunu ifade eden Yayla, “ Yapılan araştırmalar sanayi gençliğinin sosyal, kültürel ve mesleki hayatında bir eksiklik olduğunu ortaya koymuş. Bu tespitler sonucunda sanayi gençliğine yönelik “Bugünün Gençleri Yarının Ustaları Projesi’ni” hayata geçiriyoruz. Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi merkezli proje ile Selçuklu’da yarının ustalarına yönelik güzel projeleri hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

“GENÇLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATI”
Projenin Selçuklu’da sanayide çalışan 15-29 yaş aralığındaki gençleri kapsadığını ifade eden Yayla,“ Gençlerin birlik-beraberlik duygusu içinde, sağlık ve güvenli çalışma ortamının gelişmesine yönelik programlar, sosyal ve kültürel alanda farkındalık oluşturacak faaliyetler, topluma daha faydalı bireyler olmaları için gençlerin bilinçlendirilmesi ve değerler eğitimi odaklı ahilik modelinin uygulanmasını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
Sanayi gençliğine meslek gruplarına göre oluşturulacak komisyonlarla hizmet verileceğini ifade eden Yayla, “İstişare ve bilgilendirme toplantıları, ödüllü ilmihal yarışmaları, sportif etkinlikler, masa tenisi ve halı saha maçlarıyla gençlerin sosyal yönlerini kuvvetlendirileceğiz. Ayrıca yöneticilerle tecrübe toplantıları ve mesleki fuarlara gençlerin katılımını sağlayacağız. Ufuklarının açılması için bu tür faaliyetlere destek olacağız. Gençlerin huzur ve mutluluğunu sağlamayı vazgeçilmez bir hedef olarak görüyor, gençlerimizin geleceğimizin teminatı Selçuklu Medeniyeti’nin bir emaneti olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Yayla, konuşmasının son kısmında proje kapsamında sanayi bölgelerinde çalışanlara tişört ve tulum dağıtıldığını ifade etti.
Programda bir selamlama konuşması yapan Elmas Kuran Kursu Hocalarından Orhan Çiftçi, “Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi ile sanayi gençliği bir araya gelecek. Böylece gençlerimiz tanışacak, kaynaşacak ve birlikte güzel işlere imza atacaklar. Bu mekanlar güzel bir gençlik yetiştirmek için
önemli bir hizmet yerleridir” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.