Bülent Arınç Medya Tanıtım Günleri'nde

Bülent Arınç Medya Tanıtım Günleri'nde
AK Parti Konya İl Teşkilatı'nın düzenlediği 7. Medya ve Tanıtım Günleri'nin konuğu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç oldu.

Çeşitli programlara katılmak üzere Konya’ya gelen Arınç, Cuma namazı sonrası Dedeman Otel’de başlayan programa konuk oldu.

Menünün “Yayla Çorbası, Dana Etli Patlıcan Kayık, Mevsim Salatası ve İrmik Helvası”ndan oluştuğu yemeğin ardından açıklamalarına başlayan Arınç, çözüm süreci başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu,
İlk stajını Konya’da yaptığını belirten Arınç, “Konya’ya hizmet etmenin” de görev olduğunu ifade etti. 
Konuşmasında Milli Görüş Lideri merhum Necmettin Erbakan’ı da anan Arınç, çözüm süreci konusunda gerçekçi davrandıklarını söyledi. 

Arınç’ın konuşmalarından diğer satır başları şöyle:

-Uyuşturucu konusunda gelecek hafta ciddi adımlar atılacak.
- Öcalan'ın yanına gidecek isimleri Adalet Bakanlığı belirleyecek.
-Afrika son 9 yıldır her konuda Türkiye’nin arkasındadır.
-BM Güvenlik Konseyi geçici adaylığımızda sadece 1 Afrika ülkesi dışında tüm kıtanın desteğini aldık.
- Afrika’nın her yerinde insanlar, “Türkiye Türkiye” diye bağırıyor. Bunun için Mali’ye gitmeme gibi bir lüksümüz yok. Çok iyi bir iş yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.

-1 Aralık’ta Rusya Devlet Başkanı Putin, milyar dolarlık işlerle ve 10 bakanı ile Türkiye’ye gelecek. Rusya ile enerji konusunda önemli anlaşmalar yaptık. Rusya iyi bir pazar ve Türkiye ile yakın ilişkileri var. Onlarla bu ilişkileri geliştirmeye çalışıyoruz.

-Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız, Suriye konusundaki tavrından dolayı Putin ile karşı karşıya gelmiştir. Rusya ve Çin’in politikaları nedeniyle Suriye’de ciddi adımlar atılamadı ve orada insan hakları ihlal edildi. Bu kez gelişleri belki bu açıdan da faydalı bir noktaya gidebilir. Biz Türkiye adına Rusya ile her görüştüğümüzde Suriye’yi gündeme getirdik. Bu kez farklı bir sonuç alınabilir. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.