Bülent Keneş'in cumhurbaşkanına hakaret davası

Bülent Keneş'in cumhurbaşkanına hakaret davası
Paylaştığı yazı ve yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarette bulunduğu öne sürülen eski Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Keneş'in yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL (AA) - Eski Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in, paylaştığı yazı ve yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu iddiasıyla 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Bülent Keneş ile avukatı Hasan Günaydın ve müşteki Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Muhammed Kiomers Ganbari katıldı.

Sanık avukatı Günaydın, müvekkili hakkında hazırlanan iddianamenin duruşmada okunmadığını savunarak, duruşmanın sesli ve görüntülü kayda alınmasını talep etti. Hakim Erdoğan Şimşek, iddianamenin okunduğunu ve mahkemenin fiziki imkanlarının yetersiz olduğunu belirterek sanık avukatının talebini reddetti.

Duruşmada savunmasını yapan sanık Keneş, gazeteci ve siyaset bilimcisi olduğunu belirterek, "Nasıl ki yerli ve yabancı basında düşüncelerimi paylaşıyorsam Twitter'da da görüşlerimi paylaşıyorum. İddianamede, Twitter'da değişik tarihlerde yazılan yazılar sanki arka arkaya yazılmış gibi belirtilmiş. Ayrıca savcılık, bana ait olmayan paylaşımları da bana aitmiş gibi sunmaktan çekinmemiştir. İddianamede somut gerçek çarptırılarak hakkımda suç üretme gayreti içerisine girildiğine dair görüntü oluşmuştur. Mesajlarımda kesinlikle hakaret söz konusu değildir. Kişilere yönelik paylaşım ise hiç değildir. Bütün bir dönüme yönelik yapılmış tespitlerden ibarettir" diye konuştu.

Suça konu paylaştığı tüm mesajlarda hakaret kastının bulunmadığını iddia eden sanık Keneş, beraatine karar verilmesini talep etti. Sanık Keneş'in avukatı Günaydın da savunmaya ilişkin delil bildirmek üzere süre istedi.

Hakim, sanık müdafinin savunmaya ilişkin delillerini bildirmesi için süre vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, Keneş'in, "Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret" suçundan 8 yıl 2 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.