Bulgaristan Vatandaşları Oylarını Kullanıyor

Bulgaristan Vatandaşları Oylarını Kullanıyor
Edirne ve Kırklareli'de yaşayan Bulgaristan vatandaşları, genel seçimler için oy kullanmaya başladı- Oy kullanan Yılmaz: - "Bulgaristan'da barışı refahı ve huzuru istiyoruz. Çünkü huzursuz günlerini çok yaşadık. Huzursuz günlerini yaşadığımızdan dolayı Tü

EDİRNE / KIRKLARELİ (AA) - Edirne ve Kırklareli'nde yaşayan Bulgaristan vatandaşları, Bulgaristan'daki genel seçimler için oy kullanmaya başladı.

Edirne'de Bulgaristan vatandaşları konsoloslukta, Kırklareli'de ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Lisesinde saat 07.00'den itibaren sandık başına gitti.

İlk oyu kullanan Zaid Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerin Bulgaristan'a hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

Bulgaristan'da güçlü bir iktidarın oluşmasını istediklerini belirten Yılmaz, ülkede seçmenlere yönelik yapılan baskıları ise kabul etmediklerini söyledi.

Seçimlerde ailesiyle Bulgaristan'da oy kullanmayı planladığını ancak son olaylar nedeniyle Türkiye'de oy kullanmak zorunda kaldığı anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

''Ailemle birlikte Bulgaristan'a gidebilirdim ama son olaylar benim gibi birçok kişiyi durdurdu. Bize bu imkanı vermedi. Bunlar üzücü olaylar, insanların haklarının kısıtlanmaması gerekiyor. Bunu da devletin garanti etmesi gerekiyor. Bulgaristan'da barışı, refahı ve huzuru istiyoruz. Çünkü huzursuz günlerini çok yaşadık. Huzursuz günlerini yaşadığımızdan dolayı Türkiye'deyiz."

Yılmaz, seçmenlere herhangi gibi bir baskı ve kısıtlama yapılmaması için Kırklareli'ndeki okullarda bekleyeceklerini sözlerine ekledi.

Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Ateş ise seçimlerin Bulgaristan'a hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

Seçimde 21'i bağımsız 13 siyasi parti ve 9 ittifak, 240 sandalye için yarışıyor.

Oy kullanma işlemleri saat 20.00'de sona erecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.