Bulgaristan'da Aa'nın 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Açıldı

Bulgaristan'da Aa'nın 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Açıldı
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonda, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimine ilişkin AA muhabirlerinin çektiği fotoğraflar sergilendi

SOFYA (AA) - Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği tarafından bir otelde düzenlenen resepsiyon, iki ülke ulusal marşlarının dinletilmesi ve 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olanlar anısına saygı duruşu ile başladı.

Bulgaristan'ın kültür, sanat ve siyaset çevrelerinin önde gelen kişilerinin de katıldığı resepsiyonda konuşan Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, 93. yıl dönümünü kutlayan ve 100. senesine giden süreçte bu güvene layık olacak Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer almasını sağlamanın, görev ve ödevleri olduğunu söyledi.

Devleti ve milleti ile terörle kararlı mücadelesini sürdüren Türkiye'nin, geçen yaz daha önce görülmemiş kanlı bir darbe girişimiyle sınanmasına tanıklık ettiğini belirten Gökçe, "Bu bir dönüm noktası oldu. Türkiye, çok sayıda şehidi ve gazisi ile verdiği çetin imtihanının üstesinden başarıyla geldi. Gazi TBMM, yine gazilik mertebesine ulaştı. Milletimiz bu sınamadan kenetlenerek daha güçlü çıktı." ifadelerini kullandı.


Resepsiyonda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin çektiği yaklaşık 50 fotoğraf da sergilendi.

Sergi, etkinliğe katılan davetlilerden büyük ilgi gördü.

Büyükelçi Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resepsiyon ve fotoğraf sergisine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Türkiye-Bulgaristan ilişkilerinin son derece köklü bir tarihe sahip olduğunu dile getiren Gökçe, "Hem Cumhuriyet'in 93. yıl dönümünü kutladık hem de Türk-Bulgar ilişkilerini tekrar önemli boyutları ile hatırladık. Aynı zamanda bu Cumhuriyet Bayramı daveti vesilesiyle 15 Temmuz'da Türkiye'de meydana gelen başarısız darbe girişimi hakkında AA tarafından sağlanan çok sayıda fotoğraftan oluşan bir serginin açılışını yaptık. Bin ziyaretçiyi ağırladığımız bu davet sırasında bunun açılışını yaptık ve onların ziyaret etmesini sağladık." diye konuştu.

Resepsiyona, Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar (DOST) Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan, Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı, büyükelçi ve diplomatlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.