Bulgaristan'da "Kaçak" Operasyonu

Bulgaristan'da "Kaçak" Operasyonu
Ülkeye kaçak olarak girenlere karşı önlemleri artıran Bulgar polisi, 118 kişiyi gözaltına aldı

SOFYA (AA) – Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, ülkeye kaçak olarak giren ve kimlik belgesi olmadan ikamet eden yabancılara karşı önlemleri artırırken, ülke genelinde düzenlenen polis operasyonuyla bir günde 118 kişi gözaltına alındı.

Yüzlerce polisin katılımıyla yapılan operasyonda, kontrol edilen her beş kişiden birinin kimlik belgesi olmadığı tespit edildi.

İçişleri Bakanı Yordan Bakalov, yaptığı açıklamada, operasyon kapsamında 4 bin 114 kişiye kimlik kontrolü yapıldığını, bunlardan 118’inin çeşitli nedenlerle gözaltına alındığını bildirdi.

Gerek ülke içerisinde gerekse sınır bölgelerinde bu gibi operasyonları yoğunlaştıracaklarını ifade eden Bakalov, yıl başından bu yana "insan kaçakçılığı" nedeniyle farklı uyruklu 472 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Başsavcılıkla koordineli çalışmalar kapsamında, ülkeye kaçak yollardan giren ve burada ikamet eden yabancıların yoğun olduğu otel, pansiyon, lokanta ve ticaret yerleri sürekli gözetim altında tutulacak.

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Svetlozar Lazarov da yıl başından bu yana ülkeye kaçak giriş yapan 3 bin 855 kişinin gözaltına alındığı bilgisini verdi.

Lazarov'un verdiği biliye göre, "Bulgar sınır polisinin ihbarları üzerine, Bulgaristan'a girmeye çalışan 4 bin 431 kişi Türk makamlarınca tutuklandı, 15 bin 126 kişi de Bulgaristan topraklarına girmeye çalışırken engellendi."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.