'Bunların Daeş'ten Pkk'dan Bir Farkı Yok'

'Bunların Daeş'ten Pkk'dan Bir Farkı Yok'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin, "Bunların (FETÖ) DAEŞ'ten, PKK'dan bir farkı yok ama bunlara karşı da bizde acıma yok." dedi

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bunların (FETÖ) DAEŞ'ten, PKK'dan bir farkı yok ama bunlara karşı da bizde acıma yok." dedi.

Darbe girişimini protesto için Kızılay Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden Çavuşoğlu, FETÖ'nün sivil iradeye ve devlete başkaldıran bir örgüt olduğunu söyledi.

"Bunların DAİŞ'ten, PKK'dan bir farkı yok ama bunlara karşı da bizde acıma yok." diyen Çavuşoğlu, Türkiye'nin bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu anlattı.

"Meydanlarda partiler üstü bir dayanışma var"


Çavuşoğlu, meydandaki halkın partiler üstü dayanışma sergilediğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu meydanda herkesi görüyorum. Partiler üstü, herkesi görüyorum, Türkiye'yi görüyorum. Ülkücü kardeşlerimizi de görüyorum, yaptığı hareketleri de görüyorum. Bir taraftan Rabia işaretini yapıyorlar, bir taraftan da ülkücü işaretini yapıyorlar. Vatanından, milletinden yana görünen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Gün, birlik günüdür, beraberlik günüdür, dayanışma günüdür. Türkiye'ye sahip çıkma günüdür. Namusumuza, ırzımıza sahip çıkma günüdür."

Halktan darbe girişimine yönelik eylemlerini sürdürmeleri çağrısında bulunan Çavuşoğlu, "İnşallah sonuna kadar devam edeceğiz. Meydanları boş bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.