BURADAN ÇIKIŞ YOK!

BURADAN ÇIKIŞ YOK!
Atiker Konyaspor, bugünkü Fenerbahçe maçında galibiyet için sahaya çıkacak. Evinde 18 maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen yeşil-beyazlılar, rakibi karşısında da evinde son yıllarda kaybetmiyor

Spor Toto Süper Lig’de 8. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe’yi konuk edecek Atiker Konyaspor’da hedef zorlu rakibini mağlup ederek evinde kaybetmeme serisini sürdürmek. Hafta içerisinde Braga ile 1-1 berabere kalarak Avrupa’daki ilk puanını alan yeşil-beyazlılar, ligde de puan kaybetmeden yoluna devam etmek istiyor. Atiker Konyaspor ile Fenerbahçe arasında Büyükşehir Arena’da oynanacak maç saat 20.00’de başlayacak ve karşılaşmada hakem Bülent Yıldırım düdük çalacak.

31. RANDEVU

Atiker Konyaspor, Fenerbahçe ile ligde bugün 31. kez karşı karşıya gelecek. Süper Lig’de ilk kez 1988-1989 sezonunda mücadele etmeye başlayan ve Fenerbahçe ile toplam 30 maçta karşılaşan Konyaspor, sadece 3 kez galip gelebildi. Fenerbahçe, yeşil-beyazlı ekip ile yaptığı 30 lig maçından 26’sını kazandı, birinde berabere kaldı. Sarı-lacivertli ekip, Konyaspor’a karşı ilk mağlubiyetini 2004-2005 sezonunda şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından aldı. Son hafta mücadelesinde rakibine deplasmanda 4-2 yenilen Fenerbahçe, 2013-2014 sezonunda, bu sefer ilk haftada yine dış sahada 2-0 öne geçtiği karşılaşmada 3-2’lik yenilgi aldı. Geçen sezon Konya’da yapılan maçı da Konyaspor 2-1’lik skorla kazandı.

KONYA’DAKİ MAÇLAR

Fenerbahçe ile Konyaspor, Süper Lig’de Konya’da 15 kez karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, deplasmandaki 11 maçı kazanırken, 3’ünü kaybetti, bir müsabaka da berabere bitti. Fenerbahçe, Konya'da 41 gol attı, kalesinde 22 gol gördü. Rakibi karşısında galibiyet sayısı bakımından açık ara geride olan Konyaspor, evindeki son 3 randevuda kaybetmedi, 2 galibiyet, bir beraberlik aldı.

ARENA’DA YENİLMEZ

Aykut Kocaman’ın öğrencileri 7 haftada 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 10 puan topladı. Yeşil-beyazlılar sahasında ise son 18 lig maçını kaybetmedi. Atiker Konyaspor bu maçlarda 13 galibiyet ve 5 beraberlik alarak etkili bir iç saha performansına imza attı. Fenerbahçe karşısında sahasındaki yenilmezliğini sürdürmek isteyen Atiker Konyaspor, Büyükşehir Belediye Stadı’nda en son 29 Ağustos 2015’te Galatasaray’a 4-1’lik skorla yenilmişti.

ALİ ÇAMDALI YOK
Atiker Konyaspor, Fenerbahçe maçında önemli bir eksikle oynayacak. Yeşil-beyazlı ekibin orta sahadaki beyni Ali Çamdalı, kart cezası sebebiyle Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek. Geçtiğimiz hafta oynanan Başakşehir maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen deneyimli oyuncu, zorlu mücadelede takımını yalnız bırakacak. Fenerbahçe maçında ön liberoda Volkan Fındıklı-Jens Jonsson ikilisinin forma giymesi bekleniyor. Ali Çamdalı, hafta boyunca bu mevkide forma giyecek takım arkadaşlarını zorlu maça motive etti.

RAKİPTE 4 EKSİK

Fenerbahçe, sakat futbolcuları Jeremain Lens, Moussa Sow ve Salih Uçan'ın iyileşmesiyle moral buldu. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları geçen Lens, Sow ve Salih, son antrenmanda takımla çalıştı. Bu 3 futbolcu da teknik direktör Dick Advocaat'ın şans vermesi durumunda forma giyebilecek. Sakatlıkları devam eden Ozan Tufan ve Fernandao, Konyaspor maçında takımı yalnız bırakacak. Volkan Şen ve Gregory van der Wiel de kadroda yer almıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.