Burası Teksas değil Yörük köyü Aksaz

Burası Teksas değil Yörük köyü Aksaz
Antalya'nın Aksaz köyündeki kovboy kasabası temalı tesiste, şerifin ofisi, bar, banka ve kovboyları anlatan çeşitli dekoratif malzemeler bulunuyor

ANTALYA (AA) - Antalyalı Yörük Mustafa Deniz'in Aksaz köyünde kurduğu kovboy kasabasında, turistler için banka soygunu gibi çeşitli animasyon gösterileri sunuluyor.

Manavgat ilçesine bağlı Aksaz köyündeki kovboy kasabası temalı tesise gelen turistler, vahşi batının esintilerini yaşıyor. Tesisin ziyaretçileri, vahşi batı filmlerinde izledikleri şerifin odasını ve bankayı ziyaret ediyor. Ziyaretçiler, kovboy temalı "saloon"da da eğleniyor.

İdam sehpası ve su kuyusunun da bulunduğu tesise gelenler, ayrıca Yörük hayatını da tanıyor. Ziyaretçiler, koyun ve keçileri otlatıyor ve süt sağıyor.

-"Endeni demecedin"


Tesiste, banka soygunu, hazine arama, suçluları cezalandırma gibi çeşitli animasyon gösterileri ve canlandırmalar yapıyor. Canlandırmalarda Yörük olan ve kovboy kıyafeti giyen çalışanlar arasındaki diyaloglar ise renkli görüntüler oluşturuyor.

Yörük ağzıyla yapılan canlandırmada, soyulan bankadaki bir görevli, yardıma gelen şerife "Voyn paralar getti. Zapt edemedim paralar getti" diye sesleniyor. Şerif ise "Endeni demecedin. Uyuyor muydun? Paralara sahip çıkamıyon." diye yanıt veriyor.

-"Yörük Mustafa'ydım kovboy Jack oldum"


Tesisin işletmecisi Mustafa Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da uzun yıllardır turizmle uğraştığını, deniz, kum ve güneş dışında alternatif turizm için böyle bir kasabayı oluşturduğunu söyledi.

Dedelerinin at ve develerle yaylalara göç ettiğini anlatan Deniz, "Küçüklüğüm deve ve at sırtında geçti. Bu nedenle atları çok seviyorum. Hem farklı bir yer oluşturmak hem de atlarla uğraşmak için böyle bir kasabayı oluşturdum. Yörük Mustafa'ydım kovboy Jack oldum. Zaten iki kültürde birbirine benziyor." dedi.

Turistlere Yörüklerin eskiden göç ettiği yollarda iki günlük atlarla ve yürüyerek geziler de düzenlediklerini belirten Deniz, "Bu gezilerde dağlardaki Yörüklerin çadırlarına konuk oluyoruz. Bazen turistlerle kendimiz Yörük çadırı kurup oralarda konaklıyoruz. Turistler hem kovboy kasabasını görüyor hem de Yörük kültürünü." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.