Büro sandalyesinden akülü sandalyeye

Büro sandalyesinden akülü sandalyeye
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, okuduğu okulda hareket edebilmek için büro sandalyesi kullanan 17 yaşındaki öğrenciye, akülü tekerlekli sandalye hediye edildi- MENDER Başkanı Ünlü:"Bu zeki kızımız çok güzel başarılara imza atacak. Onda bu ışığı görüyorum"

MUĞLA (AA) - Marmaris Engelliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (MENDER), okuduğu lisede rahat hareket edebilmek için büro sandalyesi kullanan bedensel engelli öğrenciye, akülü tekerlekli sandalye hediye etti.Akülü tekerlekli sandalye, dernek yöneticileri tarafından İhsan Mermerci Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar Bölümü 10. sınıfta okuyan, serebral palsi hastası 17 yaşındaki Burcu Kömürcü'ye teslim edildi.Kömürcü, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirerek, dernek yöneticilerine teşekkür etti.Okul Müdürü Murat Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Burcu Kömürcü'nün 3 yıldır okullarında eğitim gördüğünü, öğrencilerinin ailesi tarafından her gün araçla okula bırakıldığını söyledi. Kömürcü'nün okulda kullanması için bir büro sandalyesi verdiklerini belirten Arslan, öğrencilerine destek veren MENDER'in anlamlı bir bağışta bulunduğunu dile getirdi.MENDER Başkanı Şennur Ünlü de gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirterek, "Bu zeki kızımız çok güzel başarılara imza atacak. Onda bu ışığı görüyorum." dedi.- "Bu lisede rahat ediyoruz"Burcu Kömürcü'nün annesi Nursel Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının ayaklarını daha rahat kullandığını, bu nedenle okulda büro sandalyesiyle hareket etmekte kolaylık yaşadığını ifade etti.Okulların fiziki şartlarının özel insanlar için zorluklarla dolu olduğunu dile getiren Kömürcü, "Bu lisede rahat ediyoruz. Burcu biraz olsun ayaklarını kullandığından, ayaklarının gelişmesi için tekerlekli sandalye almadık. Arabayla okula getirip götürüyorum. Okulda büro sandalyesi kullanıyor mecbur kalınca. Okul yönetimine ve derneğe teşekkür ediyorum." diye konuştu. - Engelliler Haftası kutlandıÖte yandan MENDER üyeleri, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Marmaris Belediyesi önünden Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü.Atatürk Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra anıta çelenk sunuldu. Dernek Başkanı Ünlü, Marmaris'te ihtiyaç sahibi engelli bireylere tekerlekli sandalye hediye ettiklerini söyledi. Zihinsel engelli bireyler için de askerlik uygulaması yapılacağını belirten Ünlü, "Askerlik çağına gelmiş 4 çocuğumuza önce asker kınası yakacağız. Ardından da bir günlük askerlik yapacaklar." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.