Bursa Bilim Şenliği

Bursa Bilim Şenliği
THY ana sponsorluğunda, Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından 6-8 Mayıs'ta düzenlenecek şenlik kapsamındaki proje yarışmasının finalistleri belirlendi - 4 kategoride 50 projenin finale kaldığı yarışmada, dereceye girenlere toplam 102 bin lira ödül dağ

BURSA (AA) - Türk Hava Yollarının (THY) ana sponsorluğunda, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından 6-8 Mayıs'ta bu yıl 5'incisi düzenlenecek "Bursa Bilim Şenliği" kapsamındaki proje yarışmasının finalistleri belirlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinin ev sahipliğinde Merinos Parkı'nda gerçekleştirilecek "Çevre ve Enerji" temalı şenlikte, bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek proje yarışmasına Türkiye'nin dört bir yanından bin 360 proje başvurusu yapıldı.

"Bilim ve Teknoloji" konseptindeki yarışma için müracaatların değerlendirilmesi sonucu 4 kategoride 50 proje, adını finale yazdırdı. "Minik" ve "Çocuk" mucitler kategorisinde 10'ar, "Genç" ve "Usta" mucitler kategorisinde 15'er projenin finale kaldığı yarışmada, toplamda 102 bin lira ödül dağıtılacak.

- "Bilim dünyası bu şenliği konuşacak"

Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, yoğun ilgi gören yarışmada, bin 360 proje ile bu yıl önemli bir rekora imza attıklarını belirtti.

Akademisyen, iş adamı, sanayici ve uzmanlardan oluşan yaklaşık 60 kişilik seçici kurulun, projeleri değerlendirmekte zorlandığını ifade ederek, "Finale kalan tüm projeler ödüllendirilecek. Dereceye giremeyen tüm finalistlere mansiyon ödülü dağıtılacak. Türkiye'nin en büyük, Avrupa ve dünyanın sayılı uluslararası bilim şenliklerinden birini gerçekleştiriyoruz. Bilim dünyasının gözü, Bursa Bilim Şenliği'nde olacak." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.