Bursa Hayvanat Bahçesi'nin Yeni Konukları Fok Ve Penguenler

Bursa Hayvanat Bahçesi'nin Yeni Konukları Fok Ve Penguenler
Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe:- "Foklar Almanya'nın Frankfurt kentindeki, penguenler de Belçika'nın Antwerp bölgesindeki hayvanat bahçesinden getirildi"

BURSA (AA) - Bursa Hayvanat Bahçesi'ne 2 fok ve 11 penguen getirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kurulduğu 1998'de 70 olan hayvanat bahçesindeki tür sayısı, fok ve penguenlerin katılımıyla 112'ye çıktı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hayvanat bahçesinde, yeni konukların barınaklarını ve soğuk iklim şartlarına alışkın fok ile penguenler için yapılan, 6,5 milyon liraya mal olan soğutma sistem odalarını gezdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Altepe, hayvanat bahçesinde başlangıçta 600 olan hayvan sayısının, yapılan ek yatırımlarla bin 200'e çıkarıldığını belirtti.

Bursa'nın bu alanda Türkiye'nin öncü illerinden biri haline geldiğini vurgulayan Altepe, yeni düzenlemelerle hayvanat bahçesinin alanının genişlediğini bildirdi.

Altepe, "Çocuklarımızın doğal hayatı gördüğü, Türkiye'nin en önemli alanlarından olan hayvanat bahçemiz gelişimini hızla sürdürüyor. Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliğine üyeyiz. Bu üyelik sayesinde Avrupa'nın ve dünyanın değişik bölgelerinden farklı türlerdeki hayvanları bedelsiz olarak Türkiye'ye getirebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Hayvanlarımız için her türlü itinayı gösteriyoruz"

Tesislerin tamamlanmasıyla fok ve penguenlerin bahçeye ilhak edildiğini belirten Altepe, şunları kaydetti:

"Foklar Almanya'nın Frankfurt kentindeki, penguenler de Belçika'nın Antwerp bölgesindeki hayvanat bahçesinden getirildi. 3 dönümlük inşaat alanına sahip bölgede foklar için 400 metrekare havuz, 200 metrekare karasal alan, penguenler için de 300 metrekare havuz, 300 metrekare de karasal alan imalatı yapıldı. Yine alanda su altı seyir bölümleri de oluşturuldu, sıcak havalarda hayvanların serinlemesi için soğuk odalar kuruldu. Hayvanlarımız için her türlü itinayı gösteriyoruz. Tüm çocuklarımızı, aileleriyle bahçemizi ziyaret etmeye, fok ve penguenleri görmeye davet ediyorum."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.