Bursa-izmir Karayolu Ulaşıma Kapandı

Bursa-izmir Karayolu Ulaşıma Kapandı
Bursa-İzmir karayolunda, 45. kilometrede kayan iki yolcu otobüsü nedeniyle ulaşım sağlanamıyor

BURSA (AA) - Yoğun kar yağışı nedeniyle dün geceden itibaren ulaşımın güçlükle sağlandığı Bursa-İzmir karayolu, 45. kilometrede 2 yolcu otobüsünün kaymasının ardından trafiğe kapandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ulaşımın güçlükle sağlandığı Bursa-İzmir karayolunda, 45. kilometredeki Karacaoba mevkisinde 2 yolcu otobüsünün kaymasının ardından trafik durdu.

İzmir yönüne giden araçlar karayolunda uzun araç kuyrukları oluşturdu. Mahsur kalan araçlardaki vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi Kızılay ve Karacabey Kaymakamlığı yiyecek paketi gönderdi.

Kar ve tipinin yanı sıra araç kuyrukları yüzünden kurtarma ekipleri, çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

Sürücülere ATV ile kumanya dağıtılıyor
Alınan bilgiye göre, Bursa-İzmir karayolunda, ulaşımın durması ve uzun araç kuyrukları oluşması üzerine, yolda kalanlara AKUT, AFAD, Türk Kızılayı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ATV ile kumanya dağıtıyor.

Tüm arama kurtarma ekiplerinin seferber olduğu karayolunda kayan tırın yoldan çekilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Öte yandan Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün talimatıyla AFAD bünyesinde bir kriz merkezi oluşturuldu. Merkezde, ihtiyaçlar doğrultusunda yolda kalanlara yardımlar koordine ediliyor.

Saatlerdir bekliyorlar
Yolda mahsur kalan tır şoförü Riyat Kahraman, Ankara'dan geldiğini belirterek, saatlerden beri beklediğini söyledi.

Kahraman, "Kazayla ilgili bilgim yok ama saat 10.00'dan beri yol kapalı. Tam biraz ilerledik derken geri çevirdiler ben de bir daha kuyruğa girdim." dedi.

Şoför Nihat Özbek de 3-4 saattir yolda beklediğini belirterek, "Bazı sürücüler, belki de sabahtan beri buradadır. Ben Bursa'da mal boşalttım. Şimdi Balıkesir'e gidiyordum ama oraya yetişemem. Artık yarına kaldı." diye konuştu.

Sürücülerden Halil Çivicioğlu da dün akşam Bursa'ya geldiğini, gece yarısından itibaren yolların kapalı olduğunu duyduğunu aktardı.

İki karayolu araç geçişine kapatıldı
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı Bursa-Bandırma-Çanakkale ve Çanakkale-İzmir karayolunda da sürücülerin Bursa ve İzmir istikametine gidişine izin verilmiyor.

Bursa-Bandırma-Çanakkale ve Çanakkale-İzmir karayolunda, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Bunun üzerine trafik ekipleri, bu yolları araç geçişine kapattı. Araçlar, yoldan çevrilerek, şehir merkezine yönlendiriliyor.

Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Karacabey Belediyesine bağlı ekipler, yollarda tuzlama çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Öte yandan Karacabey Otobüs Terminali'nden de otobüslerin çıkışına izin verilmiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.