Bursa siyah inciri ihracatının arttırılması için toplantı

Bursa siyah inciri ihracatının arttırılması için toplantı
Uludağ Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Yazgan:- "Bursa siyah inciri şehrimizle özdeşleşmiş, dünya pazarında rakibi ve ihracatında limiti olmayan özel ve önemli bir ürün. Dolayısıyla bu ürünün üretimi ve pazarlaması

BURSA (AA) - Uludağ Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Senih Yazgan, Bursa siyah inciri üretim ve pazarlamasının daha da geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Uludağ İhracatçı Birliklerine (UİB) bağlı Uludağ Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) tarafından, üretici firmalarının da katıldığı "Bursa Siyah İnciri İhracatının Arttırılması" konulu toplantı düzenlendi.

Yazgan, toplantıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, incir üreticilerini teşvik etmek adına birtakım kararlar alacaklarını belirtti.

Üreticiler ve ihracatçıların bulunduğu bir network sistemi kurup, iki taraf arasındaki bilgi akışının hızlanmasını sağlayacaklarını vurgulayan Yazgan, şu ifadeleri kullandı:

"İncir ihracatçılarının geliştirilmesi adına bir dizi önlemler alınacak. Burada alınacak kararlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bursa İl Müdürlüğü ile Bursa Valiliğine sunulacak, oradan da bir genelge ile üreticilere iletilecek. Bursa siyah inciri şehrimizle özdeşleşmiş dünya pazarında rakibi ve ihracatında limiti olmayan özel ve önemli bir ürün. Dolayısıyla bu ürünün üretimi ve pazarlamasının daha da geliştirilmesi gerekiyor."

Yazgan, üreticilerin teşviki noktasında çalışmalar olduğunu hem denetimlerin artacağını hem de başarılı üreticilerin ödüllendirileceğini kaydetti.

Bursa siyah incirinin yalnızca Avrupa pazarında değil, Uzakdoğu pazarında da önemli bir yer alabileceğini ifade eden Yazgan, mevcut pazarların korunmasının da önemli olduğunu belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.