Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın:

Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın:
"Ülke olarak yılda 1 milyon ton civarında et üretmemize rağmen 300 bin ton açığımız var. Bu açık her yıl katlanmaya devam ediyor"

BURSA (AA) - Bursa Ticaret Borsası (BTB) Meclis Başkanı Mehmet Aydın, "Ülke olarak yılda 1 milyon ton civarında et üretmemize rağmen 300 bin ton açığımız var. Bu açık her yıl katlanmaya devam ediyor" dedi.

Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş ile beraberindeki meclis üyeleri, BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ile Meclis Başkanı Mehmet Aydın'ı ziyaret etti.

Aydın, burada yaptığı konuşmada, kırmızı ette yaşanan sıkıntının, üretimin yetersizliğinden kaynaklandığını belirtti.

Türkiye'nin yılda 1 milyon 300 bin ton ete ihtiyacı olduğunu belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Ülke olarak yılda 1 milyon ton civarında et üretmemize rağmen 300 bin ton açığımız var. Bu açık her yıl katlanmaya devam ediyor. Bundan 30 sene öncesine göre et tüketim alışkanlığımız oldukça değişti. Koyun eti ağırlıklı beslenirken köfte ve fast food benzeri ürünler tüketen toplum haline dönüştük. Buna karşılık 30 yılda hayvan varlığını tüketime oranla arttıramadık."

BTB Yönetim Kurulu Başkanı Matlı da tarım ve hayvancılık sektörünün ciddi sıkıntıları olduğunu, bu konuya borsalar olarak özeleştiriyle yaklaşmaları gerektiğini belirtti.

Sorunların çözümüne yönelik planlar hazırlamanın önemini vurgulayan Matlı, "Tüm ticaret borsaları çözüme yönelik öncelikle kendi içerisinde daha sonra birlikte tartışmalıdır. Bizler birlikte büyük bir aileyiz" ifadelerini kullandı.

Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Okumuş ise ülkenin cari açığını tarımsal sanayiyi verimli hale getirerek kapatabileceklerini vurgulayarak, sadece kırmızı et veya sütte değil çay ve fındıkta da sıkıntılar yaşandığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.