Bursa'da Fetö'den 21 Kişi Gözaltına Alındı

Bursa'da Fetö'den 21 Kişi Gözaltına Alındı
Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na ilişkin soruşturma kapsamında düzenlenen üç ayrı operasyonda, 21 kişi gözaltına alındı

BURSA (AA) - Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında örgüte ait bazı evlere düzenlediği operasyonda, söz konusu evlerden sorumlu olanların da aralarında bulunduğu 12 kişiyi yakaladı.

Bursa'da, bir süre önce ortaya çıkarılan, devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen bir dernekle ilgili soruşturmanın devamı niteliğindeki diğer operasyonda ise aralarında kapatılan Balıkesir'deki Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencisinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Gürsu ilçesinde ise soruşturma kapsamında kapatılan bir dernekte yöneticilik yaptığı iddia edilen 3 kadın, yakalandı. Derneğe ait depoda yapılan aramada, örgütsel doküman ve kitaplar ele geçirildi.

Şüphelilerin birçoğunun şifreli mesajlaşma sistemi olan "ByLock" uygulamasını kullandığı belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.