Bursa'da "Kadınlar Günü Halk Koşusu"

Bursa'da "Kadınlar Günü Halk Koşusu"
Nilüfer Belediyesince düzenlenen etkinlikte 3 kilometre koşan kadınlar, daha sonra oyuncu Ayşe Tolga ve eğitmenler eşliğinde yoga, plates, zumba yaptı

BURSA (AA) - Bursa'da, Nilüfer Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında halk koşusu yapıldı.

"Kadınlar Günü Halk Koşusu" için merkez Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda toplanan kadınlar ve onlara eşlik eden bir grup erkek, Nilüfer Belediyesine ait hizmet binasına kadar koştu. Belediye girişindeki bitiş noktasına gelenlere birer çift eldiven verildi ve ikramlarda bulunuldu. Eldivenleri giyen kadınlar, dizi oyuncusu Ayşe Tolga ve eğitmenler eşliğinde bir süre yoga, plates ve zumba yaptı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir hafta süreli etkinlikler planladıklarını söyledi.

Kadına yönelik şiddete karşı her zaman duyarlılık gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Bozbey, "Kadın erkek eşittir. Kadın da erkek de aynı işte aynı başarıyı sağlayabilir. Evde çalışan kadını emekçi değerlendirmeyen zihniyete de karşı duruyorum çünkü evde çalışan da emeğini ortaya koyuyor. Onun için evdeki kadınımız da emekçidir çalışan da" diye konuştu.

Ayşe Tolga da bu organizasyondan dolayı Nilüfer Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Katılımcı grupla 3 kilometre koştuklarını dile getiren Tolga, şunları kaydetti:

"Kadına yönelik şiddet giderek artıyor. Bunun nedeni de asıl güçlü olanın kadınlar olması. Anneyiz, doğurganız. Erkeklerden daha uzun yaşıyoruz. Daha dayanıklıyız. Sanıyorum bu bilinç altlarında kendilerini yetersiz hissetmeleri kadını baskılıyor. Kadınlar gücünün farkında olmalı. Kadına yöneltilen bu dayatmaların arkasında kadınların kendi gücünü ele alması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadınlar için tekrar gücümüzü ele aldığımız bir sene, bir gün olsun diyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.