Bursa'daki Fetö/pdy Davası

Bursa'daki Fetö/pdy Davası
Eski Bursa Valisi Harput'un da aralarında bulunduğu 35 tutuklu, yargılanacakları davanın ilk duruşması için adliyeye getirildi

BURSA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ve iş adamlarının bulunduğu 60 sanıktan tutuklu bulunan 35'i, haklarında açılan davanın ilk duruşması için adliyeye getirildi.

Alınan bilgiye göre, tutuklu bulundukları Kocaeli 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nden gece saatlerinde Bursa E Tipi Kapalı Cezaevine getirilen Harput ve beraberindekiler, geniş güvenlik önlemleri altında sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davanın ilk duruşmasının 5 gün süreceği öğrenildi.

Yaklaşık 500 sayfalık iddianamede, Harput ve 50 kişi hakkında "silahlı örgüt kurma ve yönetme" suçundan 10 yıldan 15'er yıla, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a göre de 5 yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Diğer 9 sanık hakkında ise "silahlı örgüte üye olma" ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'un ilgili maddesine göre ayrı ayrı 5 yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.