Bursa'daki terör saldırısı

Bursa'daki terör saldırısı
Terör saldırısını gerçekleştiren Iğdır Aralık nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Eser Çali'nin, üniversite eğitimini yarıda bırakarak bölücü terör örgütü PKK'ya katıldığı ortaya çıktı

BURSA (AA) - Bursa'daki terör saldırısını gerçekleştiren Iğdır Aralık nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Eser Çali'nin, üniversite eğitimini yarıda bırakarak bölücü terör örgütü PKK'ya katıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Iğdır'ın Ortaalican köyünde yaşayan ailesinden alınan örnekler ile DNA örneklerinin karşılaştırılması sonucu intihar bombacısı olduğu kesinleşen Eser Çali'nin (24), 2009 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Coğrafya Bölümü'nü kazanarak, Ankara'ya gitti.

Çali'nin, fakültenin 3'üncü sınıfındayken, 2012 yılında bölücü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katıldığı ve ailesinin Ankara'da kızlarıyla ilgili kayıp müracaatında bulunduğu öğrenildi.

Tarihi Ulu Cami'nin batı girişi bölümünde, 27 Nisan'da bir kadın terörist üzerindeki bomba düzeneğini patlatmıştı. Olayda terörist ölmüş, civardaki 13 vatandaş yaralanmıştı. Soruşturma kapsamında Bursa, Mardin, Şanlıurfa, İzmir, İstanbul ve Afyonkarahisar'da 17 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11'i, sorgularının ardından savcılık tarafından salıverilmiş, Emine K. ve kardeşi Tuba K. ile Ümmü Gülsün M, Zekiye Z, Mithat T. ve İsa C. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.