Bursa'dan Suriyelilere 5 Tır Yardım

Bursa'dan Suriyelilere 5 Tır Yardım
Bursa İHH İnsani Yardım Derneğince temin edilen malzemeler, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi

BURSA (AA) - Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince ihtiyaç sahibi Suriyeliler için toplanan yardım malzemelerini taşıyan 5 tır yola çıktı.

Dernek Başkanı Hüseyin Kaptan, Bursa İHH Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki törende AA muhabirine yaptığı açıklamada, mazlumların yanında olmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Bugünkü malzemelerle Suriyelilere toplam 559 tır yardım göndermiş olacaklarını belirten Kaptan, "Bir nebze olsun Suriye'deki kardeşlerimizin yanında olmak adına bu çalışmayı öngördük. Kışın gelmesiyle o bölgedeki şartlar daha da zorlaşıyor. Ekimde yine yardım malzemesi göndereceğiz. Bursa'daki herkesten bu konuda destek bekliyoruz." diye konuştu.

Tırların dördünde un, birinde çeşitli yardım malzemelerinin bulunduğunu anlatan Kaptan, şunları kaydetti:

"Bugünlerde Arakan gündemde. Oraya yardımlarımız devam ediyor ama Suriye'yi de unutmuyoruz. Bu çalışmalar kapsamında, geçen hafta gönderdiğimiz 3 tırda, okullar açıldığından o bölgedeki çocuklar için kırtasiye malzemesi mevcuttu. Çocuklar çok sevindi ve eğitimlerine başladı. İnşallah bu yardımlarımız devam edecek. Artık bu zulüm bitsin, oradaki insanlar da huzurlu şekilde okullarına ve normal yaşantılarına devam etsin."

Yardım tırları, okunan dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.