Bursalı firmalar Çin Ürünleri Fuarı'na davet edildi

Bursalı firmalar Çin Ürünleri Fuarı'na davet edildi
Meorient Uluslararası Fuarcılık Türkiye Ziyaretçi Koordinatörü Mutlu:- "Türkiye genelinde geçen yılın ilk 3 ayına göre Çin'e ihracat rakamları yüzde 10 düşerken, Bursa'da yüzde 22'lik bir artış yaşandı"

BURSA (AA) - Bursa'da faaliyet gösteren ihracat ve ithalat firmaları, dünyaya Çin mallarını tanıtmayı hedefleyen Çin Ürünleri Fuarı'na (China Homelife Turkey) davet edildi.
Bu yıl üçüncü kez 2-4 Haziran tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy'de düzenlenecek fuarla ilgili Türkiye'nin değişik kentlerinde tanıtım toplantıları düzenleyen Meorient Uluslararası Fuarcılık Türkiye Ziyaretçi Koordinatörü Eser Mutlu, Bursa'da bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Çin pazarına ilgi duyan Bursalı ihracat ve ihracatçıları fuara davet eden Mutlu, fuarda bu yıl 50 binin üzerinde ürünün görücüye çıkacağını söyledi.
Fuarda 750 ikili iş görüşmesinin gerçekleştirilmesini hedeflediklerini anlatan Mutlu, "Bu yıl 800'den fazla Çin firmasının tekstil, hazır giyim, kumaş, dekoratif kumaş, gıda ve gıda işleme, ev tekstili, inşaat malzemeleri, elektrikli ev aletleri-hırdavat, mobilya, aydınlatma ürünleri, hediyelik eşya, mutfak ve banyo armatürleri gibi ürünleri fuarda yer alacak." diye konuştu.
Bursa'nın Çin'e yaptığı ihracatın 2016'nın ilk 3 ayında ortalama 25 milyon dolar olduğunu belirten Mutlu, "Bursa, bu bazda iller sıralamasında 3'üncü sırada yer alıyor. Türkiye genelinde geçen yılın ilk 3 ayına göre Çin ihracat rakamları yüzde 10 düşerken, Bursa'da yüzde 22'lik bir artış yaşandı." ifadelerini kullandı.
Mutlu, "Anadolu VIP Alım Heyetleri" kapsamında Anadolu'dan bin 500, "Yurt Dışı VIP Alım Heyetleri" kapsamında ise Güney Afrika, Cezayir, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Irak ve Bulgaristan gibi ülkelerden bin 150 firmanın İstanbul'da ağırlanacağını belirterek, Bursa'daki firmaları da fuara katılmaya çağırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.