Bursaspor Teknik Direktörü Hamzaoğlu:

Bursaspor Teknik Direktörü Hamzaoğlu:
- "Osmanlıspor beraberliği nedeniyle keyifler kaçtı"- "UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkını kazanmış bir takım olarak sezonu bitirebilirdik"


BURSA (AA) - Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Osmanlıspor maçında aldıkları beraberliğin takımda keyifleri kaçırdığını söyledi.

Yeşil-beyazlı ekibin antrenmanı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu, Osmanlıspor karşılaşmasında 3-0 öne geçmelerine karşın 3-3 berabere kaldıklarını hatırlatarak, "Bu sonuç nedeniyle keyifler kaçtı. Genç oyuncularımızı sahaya koymuştuk. Amaç sadece maçı kazanmak değil, geleceği de kazanmaktı." diye konuştu.

Osmanlıspor maçından ders çıkarıp Torku Konyaspor karşılaşmasına hazırlandıklarını ifade eden Hamzaoğlu, bu maçta da genç oyunculara şans verip vermeyeceği yönündeki soru üzerine, şunları söyledi:

"Bu uygulamamıza devam edeceğiz ama bir de 21 yaş altı takımımızın şampiyonluk durumu var. Kardeşlerimizin bir çoğu orada yarışı bu noktaya kadar getirdi. Bazılarını orada değerlendirip inşallah oynayacakları maçla yakalayacakları şampiyonluğu birebir yaşamalarını isteyeceğiz. Bazılarını Torku Konyaspor maçında değerlendireceğiz ama bazılarını da 21 yaş altı takımına göndereceğiz."

Hamzaoğlu, Arjantinli yıldız futbolcu Batalla'nın Osmanlıspor maçında oyundan alınmasına yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine, "Bir sakatlığı vardı. Uzunca bir süre idare etti ama biz onu riske etmek istemedik. Henüz bizle çalışmalara başlayamadı. Yarın bir aksilik olmazsa bizimle birlikte çalışacak. Daha önceden bize sakatlığını bildirdi. Yapabildiği kadar onu sahada tutmaya çalıştık." değerlendirmesinde bulundu.


- "Avrupa kupalarına katılım hakkını kazanabilirdik"


Takımın performansının düşüşüyle ilgili olarak Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"Ciddi sakatlıklar bizi etkiledi. Serdar Aziz'in uzunca bir süre yokluğu söz konusu. Emre Taşdemir geldiğimizde sakattı, daha sonra tekrar ciddi bir sakatlık yaşadı. Sercan Yıldırım'ın da sakatlığı vardı. Tam kadroyla çıksaydık, Osmanlıspor maçı çok daha farklı olabilirdi. Ben şikayet etmeyi sevmediğim için bunlar pek gündeme gelmiyor. Biz birçok maçımıza ideal kadromuzdan yoksun çıktık. Bütün oyuncularımdan memnunum. Bugün çok farklı bir durumda da olabilirdik. UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkını kazanmış bir takım olarak da sezonu bitirebilirdik. Hepimiz arzuladık, istedik ama bazı şartlar buna müsaade etmedi. Bundan dolayı da son iki maçımızı hedefsiz oynayacağız."

Hamzaoğlu, "Takımdan gidecekleri ve takımda kalacakları belirlediniz mi?" sorusuna, "Ekibimle beraber çalışıyoruz. Henüz daha net olarak bir şey söyleyemeyiz. Oynamamız gereken iki maçımız daha var. Bu maçları bitirdikten sonra ayrılacağımız arkadaşlara kendimiz bildireceğiz. Sonra da sizlere duyuracağız." yanıtını verdi.

Gelecek sezonun kamp programına ilişkin de bilgi veren Hamzaoğlu, kampı 18-31 Temmuz tarihlerinde yapmayı planladıklarını aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.