Ziya Uysal

Ziya Uysal

Burun halkası

Burun halkası

Bazı hayvanlara insanlar, bazı insanlara da şeytanlar veya şeytanlaşmış insanlar burun halkası takıyor. Burun halkası çok acımasız bir yöntemdir ama bir realitedir. Burnundaki halkanın kimi farkında, kimi değil.  Kiminin aklı başına gelmiş, çırpınıyor. Kiminin hala ayağı suya ermemiş.

Kimi de ümidini yitirmiş, burnundaki halkaya alışmaya bakıyor. Ya da kendisinin aldatılmış olduğuna bakmadan, avcının tuzağına düşecek yapıdaki yeni avların iştahını kamçılıyor, tuzaktaki yem rolünü oynuyor.

Uyuşturucu, alkol, kumar, fuhuş ve lüks tüketim bağımlısı yapılmış insanların bu acıklı durumu kimlerin işine geliyor? Seks kölesi veya eğlence düşkünü yapılmış insanları kimler sömürüyor? Gençlerin beynini yıkayıp, onları terörist, ateist, satanist, siyonist yapanlar kimler? Elbette burun halkacıları!

Burun halkacıları her devirde vardır. Hem de her geçen gün, daha acımasız bir şekilde vardır. Günümüzde haram, günah, yasak olan işlere ve eğlenceye harcanan zaman ve para, eğitime ayrılandan daha yüksek bir düzeye gelmiştir.

Çok ileri diye bildiğimiz kimi ülkelerdeki eğitim kurumlarının verdiği eğitimlerde İslam ahlakı bir yana, evrensel ahlak kurallarının bile birçoğu artık ilkel diye dışlanmaktadır. Buralarda eğitilmiş insanların bazıları gayrı meşru kavramını lügatinden temelli çıkarmış, sapık bir hale gelmiştir.

Çünkü şeytanın ekipleri de hiç boş durmuyor. Bunlar eğitimli gençler için bile, onlara hissettirmeden takılacak burun halkaları geliştirmektedir. Örneğin Materyalizm, Darvinizm, Komünizm, Kapitalizm, Satanizm, Egoizm, Siyonizm, Reenkarnasyon gibi kafa karıştıran, aydın tuzakları onların eseridir.

Demek ki herkes, ancak vahye dayalı ilim, kamil akıl ve güzel ahlakla bu tehlikelerden korunabilecektir. Bu gerçek Allah’ın (C.C.) ve Resulünün (SA) öğütleri içinde sıkça vurgulanmaktadır.

Güzel ahlak değerlerini çağ dışı bularak eşek hürriyetini modern anlayış olarak benimseyenler gün geçtikçe çoğalıyor. Böylece burun halkası taktırmaya gönüllü aday da çoğalmış oluyor. Bu yolun sonunda bunlar maalesef doğru düşünme yeteneğini de kaybederek, sapıtıyor. “Allah, aklını kullanmayanların üzerine pislik (Çirkinlik, rezillik) yağdırır”, (Yunus Suresi, 100. Ayet).

İnsanlığa güzel, doğru ve yararlı olan her değeri peygamberler getirmiş ve yaymıştır. Çirkin, yanlış ve zararlı olanları da şeytanlar geliştirip, yaymaktadır.

“İman edenler Allah yolunda savaşırlar. İnkar edenler ise tağut yolunda savaşırlar. Öyleyse şeytanın dostlarıyla savaşın. Hiç şüphesiz şeytanın hileli düzeni pek zayıftır.” ( Nisa 76). Demek ki,  Peygambere uyanlar için şeytanın hilesi çok zayıftır. Ama şeytana uyan, İslam’ı inkar edenler için şeytan çok güçlüdür.

Şeytana uyanların hepsinde onun görünmez burun halkası takılıdır. Ama şeytan, ben şeytanım ve senin burnuna halka takıyorum demiyor. Taktığı halka da ancak feraset gözüyle görülebiliyor.

Peygamberimiz (A.S),“Allah’ım, yaratılışımı güzel kıldığın gibi ahlakımı da güzel eyle ” diye dua ederdi, biz de böyle dua etmeliyiz. Ferasetiniz açık olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Uysal Arşivi

SAPMA

16 Eylül 2019 Pazartesi 00:01
SON YAZILAR