Burundi'de saldırı

Burundi'de saldırı
- Başkentte düzenlenen silahlı saldırılarda 2 kişi öldü

BUJUMBURA (AA) - Burundi'de silahlı kişilerce yapılan iki ayrı saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi.

Polis sözcülerinden Moise Nkurunziza, iktidardaki Demokrasi Kuvvetleri Savunma Ulusal Konseyi Partisi’nden (CNDD FDD) bir yetkilinin başkent Bujumbura'ya bağlı Mutimbuzi bölgesindeki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Mutimbuzi yetkilisi Damien Barindambi de saldırganları bulmak amacıyla soruşturma başlatıldığını belirtti.

Güvenlik yetkilileri, başkentin güneyinde Musaga bölgesinde 1 kişinin daha silahlı saldırıda öldürüldüğünü ifade etti.

İçişleri Bakanlığının önceki gün yayımladığı raporda, yıl başından bu yana çıkan şiddet olaylarında 46 kişinin öldüğü, 215 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Burundi'de 10 yıldır iktidarda bulunan Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza, hükümetle silahlı gruplar arasında 28 Ağustos 2000'de imzalanan Aruşa Anlaşması'nda yer alan "devlet başkanının yalnızca iki kez seçilebileceğine" ilişkin maddeye rağmen Nisan 2015'te üçüncü kez adaylığını açıklamıştı. Anayasa Mahkemesi de adaylığın önünde yasal bir engel bulunmadığı yönünde karar almıştı.

Bunun üzerine muhalefet ve sivil toplum kuruluşları, kararı protesto için sokaklara dökülmüş, çıkan olaylarda çok sayıda kişi ölmüştü. 21 Temmuz 2015'te düzenlenen devlet başkanı seçiminde oyların yüzde 69'unu alan Nkurunziza, 20 Ağustos'ta yemin etmişti. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMMYK) son raporuna göre, olayların patlak verdiği Nisan 2015'ten bu yana yaklaşık 400'den fazla kişi öldü, 270 binden fazla kişi de ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.