Burundi'den Zika virüsü uyarısı

Burundi'den Zika virüsü uyarısı
- Sağlık Bakanlığı, son dönemde Latin Amerika ülkelerinde yayılan Zika virüsüne karşı halkı uyardı

BUJUMBURA (AA) - Burundi Saglık Bakanlığı, Zika virüsü konusunda halkı önlem almaya çağırdı.

Saglık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son dönemde Latin Amerika'da yayılan Zika virüsüne karşı halkın tedbirli davranması istendi.

Açıklamada, özellikle hamile kadınların daha dikkatli olması gerektiği ve evlerinde sineklik kullanmaya devam etmeleri konusunda uyarıda bulunuldu. Virüse karşı hangi önlemlerin alınabileceğini tespit etmek amacıyla gelecek haftadan itibaren bir heyetin görevlendirileceği de bildirildi.

Ülkede şimdilik Zika virüsüne rastlanmadı ancak virüsü insanlara bulaştıran sivrisinekler Burundi'de de yaygın.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Ocak sonunda yaptığı açıklamada, 23 ülkede görülen Zika virüsüne karşı acil uluslararası tedbir alınması çağrısında bulunmuştu. DSÖ, acil tedbir alınmaması durumunda Kuzey ve Güney Amerika’da 3-4 milyon kişinin virüse yakalanabileceği uyarısını yapmıştı.

İlk kez 1947 yılında Uganda’nın Zika ormanlarındaki maymunlarda görülen virüs, 2015'in mayıs ayında Brezilya'da sivrisinekler yoluyla yayıldı.

Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor.

Zika virüsüne yakalanan hamile kadınlarda virüs bebeğin beyin gelişimini etkileyebiliyor ve doğum sonrasında bebeklerin kafası normalden daha küçük kalabiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.