Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bütün muhtarlar AK Partili mi olmalı?

Bütün muhtarlar AK Partili mi olmalı?

Garip bir milletiz vesselam. Öyle şeyler duyuyoruz ki, öyle şeylere şahitlik ediyoruz ki inanmak mümkün değil.

Geçenlerde yine bize güvenen siz değerli okurlarımızdan biri, sosyal medyada paylaşılmış bir metni gönderip bu konuyu araştırmamızı bizden istiyordu.
Her ne kadar sosyal medyada yazılmış olsa da bu metindeki bazı hakaret içerdiğine inandığımız kelimeleri ve cümleleri makaslayarak sizlerle paylaşmak istiyoruz.       
“Sayın ………………… atanmış kişi! Duydum ki yine sapla samanı karıştırmışsın. Bilmemek ayıp değildir. Öğrenmemek ayıptır. Öğren bunları.  Muhtar; kökeni Arapçadır, “seçilmiş kişi’’ ya da “davranış ve hareketlerinde serbest olma hali” anlamlarına gelir. 
Köy veya mahallenin idari işlerini yürütmekle görevli, seçimle iş başına gelen, köy ya da mahalle halkı tarafından beş yıl görev yapmak üzere seçilen gönlünde bir aslan yatsa da partisi olmayan ve partiler tarafından aday gösterilmeyen amiri KAYMAKAM 7/24 telefonu açık 7/24 kapı zili çalınabilendir muhtar.
Bazen operasyon olur o gece yatmaz. Temsilcini değil seni bile takmaz. Yabancılar için navigasyon, yolcular için istasyon, bazen polisin sırdaşı ama daima vatandaşın yandaşıdır muhtar.
Muhtarı anlaman için muhtar olman gerekir, senin gibi rezidansta değil sokakta yönetir. Devletimizin en uç karakoludur. Halka ulaşmanın en kısa yoludur. Pişmiş aşa su katma tadı kaçar. Bu iş seni çok aşar. Sadığın sözü bitmez, bu gecelik bu kadar….”
………….
Evet mübarek ramazan günleri idi. Gündüzümüz tatsız gecelerimiz karmaşık idi. Yine üşenmedik elimizin boş bir anında olaya ulaştık. Evet ne acıdır ki sadece bir muhtarımızdan değil iki üç hatta aralarında yıllardır daha muhtar olmadan tanıdığımız bir isim de vardı. Olay muhtarlarımız tarafından doğrulanıyordu. Ama hâlâ inanmak istemiyordum. Çünkü söz konusu başkanı yakından tanıyordum. Bu insanın bunları diyebileceğini bunları söyleyeceğini hafızam almıyordu.   
Tekrar konumuza dönecek olursak yazımıza başlarken bulmaca gibi başladığımız üzücü konuya gelelim. 
………….
Bir grup muhtarımız dernek olarak 10-15 kişilik bir ekip ile bir AK Parti İlçe Başkanına “hayırlı olsun” ziyaretine giderler.
Gerisini muhtarımızın yazdığından sizlerle paylaşalım; “Gayet sıcak bir ortamda geçen ziyaret sonuna doğru Sayın Başkan’ın ani bir çıkışı ile buz gibi bir ortama dönüştü. 
Dedi ki durduk yerde mealen; “Benim mahalle temsilcim ile birlikte hareket etmeyen onunla birlikte gelmeyen muhtarı ben takmam, tanımam…….’’ 
Şimdi muhtarın partisi olmaz bir. İkincisi, gönlünde başka partiler olan arkadaşlarımız da var.  Tabii tartışma çıktı ve orayı terk ettik. Ertesi gün sözde özür dilemiş. Yanlış anlaşıldığından bahsetmiş. Daha sonra aynı mantıkla devam ettikleri başka bir toplantıda başka muhtar arkadaşlar tarafından tespit edilmiştir. Bence hiç de etik olmayan bu durumu, sizinle paylaşmak istedim. Arz ederim.”
…………..
İnanın hâlâ şoktayım. Bunlar sadece sizlerle paylaşabildiklerim. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin dört bir yanından muhtarları çağırıyor bağrına basıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bu Ak Partili, bu CHP’li, bu MHP’li diye ayırıyor mu?
Bence Sayın Cumhurbaşkanı vatan haini olmayanları bile kazanma adına herkesi çağırıyor. Ama siz Konya’da AK Partili olmayan muhtarı tanımam derseniz, bütün muhtarlar AK Partili olacak derseniz dahası sizin makamınıza gelen her muhtarı da AK Partili sanırsanız hayatınızın hatasını yaparsınız.  
Ben hâlâ bu işin bir yanlış anlaşılma olduğunu sanıp ya da böyle görüp hatanın neresinden dönülse kardır diyorum.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Bir dostunuz sizin bahçesinde geziyorsa, dalgın görünmeniz en büyük nezakettir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Şu bir fincan acı kahvenin hatırını anlayabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR