Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahya'da anıldı

 Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahya'da törenlerle anıldı. 

Eskişehir'de, Valilik Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na Valilik ve Garnizon Komutanlığı çelengi sunuldu. İki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden tören, Atatürk'ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku'nun yayınlanması ile sona erdi.

Törene, Eskişehir Vali Güngör Azim Tuna, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Garnizon Komutan Vekili Hava Korgeneral Nihat Kökmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Öte yandan Atatürk'ün vefatının 76. yılı dolayısıyla klasik müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Şef Murat Sümer yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonu'nda, Ulvi Cemal Erkin'in "Sinfonietta" adlı eserinin Allegro ve Adagio bölümleri ile Samuel Baber'ın Adagio'sunu sundu. 

Dinletiye Vali Tuna, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, askeri erkan, kamu ve kurum müdürleri ile akademisyenler katıldı.

-Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da da Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri anıta çelenk  sundu. Törende, iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. 

Afyonkarahisar Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde devam eden törende konuşan Piyade Binbaşı Hacı Ali Buğdaycı, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. 

Daha sonra Atatürk Oratoryosu ile sona eren törene Vali Güner, Tuğgeneral Gülmez, Başkan Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Eker, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

-Kütahya 

Kütahya'da da Zafer Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, Vali Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, anıta çelenk sundu. 

Törende, iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. 

Kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrencilerin katıldı.

-Bilecik

Bilecik'te de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma töreninde, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Garnizon ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve siyasi partiler ile Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şubesi anıta çelenk sundu. Törende, iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. 

Daha sonra Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde "Atatürk" konulu sergi açıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam eden törende, Ertuğrul Lisesi tarafından anma programı gerçekleştirildi. Okul Müdürü Yunus Karaağaç, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. 

Atatürk'ün hayatı konulu sinevizyonun izlenmesi ve öğrencilerin sunduğu Atatürk Oratoryosu ile sona eren programa Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.