Büyük turizm konferansına Londra'daki bir Türk okulu ev sahipliği yapacak

Büyük turizm konferansına Londra'daki bir Türk okulu ev sahipliği yapacak
Avrupa Konaklama ve Turizm Federasyonu tarafından yüzlerce kişinin katılımıyla ekim ayında düzenlenecek yıllık konferansa, İngiltere'nin başkenti Londra'da bir Türk girişimci tarafından kurulan Docklands Academy London (DAL) ev sahipliği yapacak

ANKARA (AA) - Avrupa Konaklama ve Turizm Federasyonu (AEHT) tarafından yüzlerce kişinin katılımıyla ekim ayında düzenlenecek 29. yıllık konferansına, İngiltere'nin başkenti Londra'da bir Türk girişimci tarafından kurulan Docklands Academy London (DAL) ev sahipliği yapacak.

Otelcilik ve turizm okulları arasında iletişim ve değişimleri teşvik etmek, okullar ve işletmeler arasında köprü kurmak ve iletişim ağlarını geliştirmek amacıyla kurulan AEHT, bu yılki olağan konferansını 23-28 Ekim tarihlerinde Londra'da gerçekleştirecek.

Konferansın organizasyonunu ve ev sahipliğini ise Londra'da bir Türk girişimci tarafından kurulan ve kentin finans merkezi Canary Wharf'ta işletme, turizm, konaklama, yiyecek-içecek dallarında eğitim veren Docklands Academy London (DAL) yapacak.

Avrupa'nın geniş çaplı turizm organizasyonlarından olan ve 44 ülkenin temsil edildiği AEHT konferansında, yüzlerce katılımcıyla turizm ve gastronomi konuları ele alınacak.

Westminster Church House'da yapılacak konferansın açılışında, İngiltere'nin çok kültürlülüğünü öne çıkaracak sanat gösterileri düzenlenecek. Etkinlik kapsamında, turizm öğrencileri arasında düzenlenecek yarışmalarda dereceye girenlere de çeşitli hediyeler verilecek.

- "Uluslararası bir konferansı Londra'ya taşımak önemli bir başarı"

DAL Kurucu Direktörü Önder Şahan, konferansa ilişkin yaptığı açıklamada, turizm ve otelcilik alanlarında en geniş çaplı organizasyon niteliğinde olan konferansı Londra'ya taşımanın önemli bir başarı olduğunu ve bunu gerçekleştirecek olmaktan büyük gurur duyduklarını belirtti.

Bu yıl 29'uncusu yapılacak AEHT konferansını bir Londra Turizm Olimpiyatı'na dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydeden Şahan, yaklaşık bir hafta sürecek etkinlik kapsamında yüzlerce öğrenci ve eğitmeni ağırlayacaklarını ifade etti.

Şahan, konferans için hazırlıkları sürdürdüklerini,12 Mart'ta Londra'da gerçekleştirdikleri AEHT Yönetim Kurulu toplantısında, Avrupa ülkelerinden gelen AEHT üyesi 50 civarında ülke temsilcisini hazırlıklara ilişkin bilgilendirdiklerini söyledi.

Konferansın turizm ve konaklama sektöründeki kurum ve kuruluşlar ile firmalara da dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisi olan İngiltere'de, sponsorluk yoluyla ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak açısından önemli bir fırsat sağlayacağını anlatan Şahan, organizasyona bir Türk yatırımı olan DAL tarafından imza atılmasından da ayrıca mutluluk duyduklarını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.