Büyük Ve Küçükbaş Hayvanlarda Küpeleme Çalışması

Büyük Ve Küçükbaş Hayvanlarda Küpeleme Çalışması
SİVAS (AA) - Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün sığır ve manda ile koyun ve keçilerde küpeleme çalışması yapacağı bildirildi. Müdürlükten...

SİVAS (AA) - Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün sığır ve manda ile koyun ve keçilerde küpeleme çalışması yapacağı bildirildi.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik uyarınca 0-3 aylık yaş sınırlaması kaldırılmasının ardından, her yaştan sığır cinsi hayvan küpelenerek kayıt altına alınabilecek. Yine aynı yönetmelik gereğince işletmesinde küpesiz büyükbaş hayvanı bulunan yetiştiricilerin hayvanlarını kayıt altına aldırmaları için müdürlükçe 2017 yılı için küpeleme yetki devri yapılan Sivas Veteriner Hekimler Odası tarafından sözleşme yapılan veteriner hekimlere müracaat edilecek.

Koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvanlarda da 0-6 aylık yaş sınırlandırılmasının kaldırılması nedeniyle, her yaştan koyun ve keçi türü hayvana kimliklendirme ve kayıt işlemi yapılabilecek.

Yönetmelik uyarınca büyük ve küçükbaş hayvanlarda küpeleme ve kayıt işlemleri 31 Aralık'a kadar cezasız yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.