Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü

Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü
Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni yapıldı

İSTANBUL (AA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü çerçevesinde Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni yapıldı.

 Tören, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın tören aracının üzerinden vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Vali Şahin, "Herkesin Zafer Bayramı kutlu olsun" diyerek araçtan halkı selamladı.

Törende daha sonra İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağı çekildi.

Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit, Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmasını tank üzerinden yaptı. 

Yiğit, her safhasıyla ayrıntılı olarak düşünülen, idare edilen ve zaferle sonuçlanan Türk milletinin kurtuluş mücadelesinin, Türk ordusunun kahramanlığını tarihe bir kere daha altın harflerle geçiren muazzam bir eseri olduğunu söyledi.

Parolası "Ya istiklal ya ölüm" olan bu eserin, Türk milletinin hürriyeti ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesi olduğunu vurgulayan Yiğit, 93 yıl önce tüm imkansızlıklara rağmen yürekteki vatan sevgisinin, sarsılmaz azmin ve üstün cesareti ile ülkesini kanın son damlasına kadar savunan kahraman Türk askerinin, bugün de ülkenin bütünlüğü ve güvenliğinin teminatı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, milletin vicdanına tercüman olarak İstiklal Marşı'nda gençliğe şu çağrıyı yaptı, 'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı. Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı, verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı.' Genç nesillerin ve genç Mehmetçiklerin bu anlayışla vatanın ve ulusun geleceğine ve bu eşsiz esere sahip çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan için hayatını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan, gururla dimdik ayakta duran, bizlere ışık saçan kahraman gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz. Zafer Bayramı tüm milletimize kutlu olsun."     

Konuşmanın ardından resmi geçit töreni başladı. Tören, kara, deniz ve hava kuvvetlerinin oluşturduğu karma bando eşliğinde motorlu ve yaya birliklerinin geçişi ile hava araçlarının gösteri uçuşlarıyla tamamlandı.

Töreni çok sayıda vatandaş da izledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.