Büyükler Masal Okuyacak Çocuklar Öğrenecek

Büyükler Masal Okuyacak Çocuklar Öğrenecek
Kırıkkale'de bir anaokulunun başlattığı "Bana Bir Masal Anlat Projesi" kapsamında veliler ve kentin ileri gelenleri, masal okuyarak çocukların manevi ve kültürel değerleri kazanmasına katkı sağlayacak- Projenin ilk konuğu Belediye Başkanı Saygılı:- "İnşal

KIRIKKALE (AA) - FATİH GÖKMEN - Kırıkkale'de bir anaokulunda başlatılan "Bana Bir Masal Anlat Projesi" kapsamında, çocuklara manevi ve kültürel değerlerin kazandırılması için masal okuma programları düzenlenecek.

Gülümse Anaokulunca hayata geçirilen proje kapsamında kentin ileri gelenleri ve velilerin katılacağı programlarda, büyüklerin anlattığı masallarla çocukların eğitimine katkı sağlanacak.

Projenin ilk konuğu Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, bir araya geldiği anaokulu öğrencilerine masal okudu.

Çocuklara fidan dikmenin önemiyle ilgili bir masal okuyan Saygılı, daha sonra masaldaki konuların daha iyi anlaşılması için çocuklarla bir çekirdeği toprakla buluşturarak can suyu verdi.

- "Her şeyden önce eğitim"

Başkan Saygılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle güzel bir projenin içerisinde yer almaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Özellikle babaların projeye dahil olmasını istediklerini anlatan Saygılı, şöyle konuştu:

"Çocuklar çok fazla bilgisayarla oynuyor. Eski, eğitici masallarımız çocuklarımıza öğretilsin isteniyor. Bugün proje kapsamında ben de bir masal anlattım. Masaldaki en önemli konu fidan dikmekti. Eğitici farklı konular vardı. Öğrencilerimiz buradan alacaklarını kesinlikle aldılar. İnşallah geleceğimizin teminatı olan bu yavrularımız, vatanına, milletine bağlı, dinini bilen, aile değerlerine bağlı olarak yetişecek. Böyle bir projenin varlığından fevkalade hoşnut olmuştum, şimdi de bir parçası olmaktan memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Allah bu çocuklarımızı güzel gelecekle karşılaştırsın. Her şeyden önce eğitim çok önemli. Eğitim de bu yaşlarda başlıyor."

- "Çocuklara örnek olacaklar"

Okul Müdürü Derya Nazik de proje kapsamında kentin ileri gelenlerini, protokol üyelerini davet edip projeye katkıda bulunmalarını istediklerini dile getirdi.

Genellikle okul öncesi eğitimde babaların etkinliklere daha az katıldığına işaret eden Nazik, bu projeyle babaların da bu işe katkıda bulunacaklarını belirtti.

Masal ve hikayeler yoluyla çocuklara milli, manevi ve kültürel değerleri aşılamak istediklerini vurgulayan Nazik, şunları kaydetti:

"Evde de çocukların bilgisayar, telefon gibi şeylerle boş zaman geçireceklerine eski hikaye ve masallarımızla babaların çocuklarıyla vakit geçirip hikaye ve masal anlatmalarını ve çocuklara öğretici olarak uygulamalarını düşündük. Başkanımızla projeye başladık. Bundan sonra da babaları ve diğer ilgilileri çağıracağız ve sırayla masal, hikaye anlatacaklar. Bize katkıda bulunacaklar, çocuklara örnek olacaklar. Başkanımız da ilk örneği gösterdi. Anlattığımız masal ve hikayeler çocuklarımızın milli, manevi ve kültürel değerlerine katkı sağlayacak. Bu yüzden hikaye ve masallarımız örnek teşkil etsin istedik ve bugün bir çekirdeği toprakla buluşturduk. Bir çekirdekten büyük dallar, ağaçlar olacağını öğrettik."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.