Büyükşehir Belediyesinden çilek üreticisine destek

Büyükşehir Belediyesinden çilek üreticisine  destek
Konya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çiftçilere, çilek fidesi ve naylon dağıttı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çiftçilere, 11 milyon çilek fidesi ve 162 bin kilogram naylon dağıttı.

Kırsaldan kente göçün önlenmesi ve üretimde artışın sağlanması amacıyla tarıma ve tarım projelerine destek veren Konya Büyükşehir Belediyesi, 2014'te başlattığı çilek fidesi ve malç naylonu desteğini bu yıl da 2 bin 686 dekar alanda gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Üretmek Sizden, Destek Büyükşehir'den" sloganıyla tarımsal desteklerin ilerleyen senelerde de devam edeceğini söyledi.

Her yıl tarım için önemli miktarda kaynak ayırdıklarını belirten Akyürek, "Bu yıl maliyeti 5 milyon lirayı bulan çilek fidesi ve malç naylonunun yanı sıra elma, kiraz, asma, erik, vişne, böğürtlenden oluşan 225 bin adet meyve fidanını da toprakla buluşturduk. Çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda eğitim programları da düzenleyerek, önce çiftçilerimizin, daha sonra Konya'mızın ve ülkemizin tarımsal üretimini daha yüksek verime ve kaliteye ulaştırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Destekten faydalanmak isteyen çiftçiler, yeni fidan ve fide başvuru şartlarını "www.konya.bel.tr" adresinden öğrenebilir.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.