Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Büyükşehir iş güvenliksiz mi çalışıyor?

Büyükşehir iş güvenliksiz mi çalışıyor?

Büyükşehir Belediyemiz çalışıyor. Aslında tüm belediyelerimiz çalışıyor. Ancak benim 17 Haziran 2015 günü saat 11-13 arası gözlediğim kadarıyla Büyükşehir Belediyemiz maalesef 6331 sayılı İş Güvenliği yasasından bihaber çalışıyor. Fotoğraflar bende mevcut. Yer İslam Eserleri Müzesi İnşaatı. Çalışanlar bırakın yüksekte çalışmayı inşaat sahasına giremeyecek durumda çalışıyorlar.

Yasaya göre çalışanlar inşaat alanına baret, fosforlu yelek ve çelik burunlu ayakkabısız giremezler. Yüksekte çalışacaklarsa bunlara paraşüt tipi emniyet kemeri de eklenmek zorunda. Tabii çalışma öncesi işe uygunluk muayenesi, ek ve tamamlayıcı tetkikler, tetanoz aşısı desteği, temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, yüksekte çalışma eğitimi, çalışma talimatları ile bilgilendirme ve kişisel koruyucu donanım teslimleri de yapılmalı ama çalışanların kıyafetlerine bakılırsa bunların yapıldığı da şüpheli.

adsiz-007.jpg

İslam Eserleri Müzesini düşünen ve yapanlar sağ olsunlar, umarım Konya’ma beklenen katkıyı sağlar. Bu eserin Allah korusun iş kazası ile anılmasını hiç birimiz istemeyiz. Büyükşehir Belediyesi yüklenici firmaların iş sağlığı kurallarına uymasını sağlamada da örnek olmalıdır. Unutmayalım ki hiçbir iş güvenlik tedbiri alınmaksızın çalışılacak kadar acil ve önemli değildir ve insan en değerli varlıktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR