Uğur Özteke

Uğur Özteke

Büyükşehir, Proje Hırsızlığı Yapar mı?

Büyükşehir, Proje Hırsızlığı Yapar mı?

Allah izin verirse önümüzdeki bu beş yılda şehri Tahir Akyürek yönetecek. Tahir Başkan için yeni yetkilileri ile bu yeni dönem için “süper vali” bile diyebiliriz.

Tahir Başkan’ı sevin sevmeyin. AK Partili olun ya da olmayın. Eleştirin veya tebrik edin. Yani ne yaparsanız yapın Tahir Başkan’a tabii olun. Tahir Başkan’dan zevk alın. Çünkü bu şehri süper yetkileri ile beş yıl Tahir Başkan yönetecek. Ama bu yeni dönemde Tahir Başkan’ın işi geçmiş yıllara göre çok zor.

Tahir Başkan’ı iş yormayacak ekibi yoracak. Tahir başkan ekibi yani çalışma arkadaşları yüzünden hem çok eleştirilecek hem de vebal alacak. (Zaten bu yüzden eleştiriliyordu) Millet Tahir Başkan’a ilenecek. Biz 10 yıldır Tahir Başkan’a gidip Brütüslerinin marifetlerini bire bir (!)anlattık. Allah için arkalarından hiç konuşmadık. Ortalığa bir pislik atıp kenara çekilmedik. Ortada elle tutulur gözle görülür ne varsa gidip Tahir Başkan’a bizzat verdik.

Bakın şimdi önümüze yeni bir iddia daha geldi. Hem de ne iddia.

Hani Süper Valimizin pardon Büyükşehir Başkanlığımızın yeni yeni projeleri oluyor yaaa. Bu Brütüsler kendilerince başkana projeler sunup okey aldılar mı kendilerince “dünyayı keşfediyorlar” ya. Sonra bizde malum yazıp çizip balonları uçuruyoruz yaaa. Meğer millet gibi biz de sazan gibi atlıyormuşuz.

Geçen gün bir büyüğümüz çıka geldi. 2011’de Büyükşehir’e bir proje sunmuş. Projeyi alan Brütüs pardon büyük şef(!) “Bakalım inşallah” diyerek sümenaltı etmiş. O proje 2014’te önümüze bomba proje olarak çıka gelmiş. Bunu şimdi hem siz hem de biz afiyetle yemişiz.

Haa o büyük şefin hakkını yemeyelim. 2011 projesindeki teklifin 2014 için küçük rötuşlarını yapmışlar. Allah için bir o kadarda akıllılar çünkü.

Ne mi yapmışlar? Canım beş günlük işi iki güne indirmişler. İşte adam başı 2 bin lira istendi ise bunu bin 500 lira yapmışlar.

4 yıllık gecikme ile alın size proje olmuş.

Peki nerede şimdi o proje sahibinin hakkı? Bu kul hakkı mı değil mi? Bunu da bilse bilse çağımızın o güzelim kelli felli modern imamları bilir deyip geçelim. Hiç değilse biz vebal altında kalmayalım.

OKULLAR KAPANDI MI?

İşte bir okurumuzun gece yarısı dertlenerek bizimle paylaştığı maili ise aynen sizlere takdim ediyorum;

“S. Aleyküm Uğur abi merhaba.

Bir konu beni çok rahatsız ediyor. Malum, ilk ve ortaokullar Haziran ayı ortalarına doğru tatile girecek. Bizim de bir tane lise son sınıfta (Endüstri Meslek Lisesi) okuyan öğrencimiz var. 2 haftadır okulda ders yapılmadığını, boş boş oturup geldiklerini söylüyor, okul yönetiminden izin almamızı istiyor. Abi okulların kapanmasına daha 1 aya yakın bir zaman varken bu gevşeklik nereden kaynaklanıyor merak ediyorum. Milli eğitimden mi, okul idaresinden m, öğretmenlerden mi, öğrenciden mi, toplumdan mı, yoksa bizden mi?

Madem boş oturuluyor, bari kapatın okulu, öğretmen de, öğrenci de masraf edip okula gitmesin! Zaten senenin yarısına yakın tatille geçiyor eğitim yılımız. Bir de bir ay erkenden kafadan boş dersler nedendir aklım almıyor? Hayırlı akşamlar abi...”

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

"Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız."

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Cafelerde yüksek sesle konuşup, gülüp yan masaları rahatsız etmediğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR