Büyükşehir "Yol" Gösteriyor

Büyükşehir "Yol" Gösteriyor
Büyükşehir Belediyesince, Başkent yollarında yönlendirme levhasına ihtiyaç duyulan noktalarda, 100'e yakın levhanın montaj çalışmalarına başlandı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince, Başkent yollarında yönlendirme levhasına ihtiyaç duyulan noktalarda, eksikleri tamamlamak üzere 100'e yakın levhanın montaj çalışmalarına başlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulaşım Daire Başkanlığı, vatandaşlardan gelen "yönümüzü bulamıyoruz" şikayetlerini en alt seviyeye indirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Ulaşım Daire Başkanı Mümtaz Durlanık, ana arterler başta olmak üzere, yeni açılan, genişletilen veya asfaltlanan yollardaki levhalandırma çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydetti.

Başkent yollarındaki yönlendirme levhalarının eksiklerini tamamlamak üzere yapılan ihalenin sonuçlandığını ve 100'e yakın levhanın montaj çalışmalarına başlandığını bildiren Durlanık, sürücülerin gece-gündüz rahatlıkla görebileceği şekilde reflektif malzemelerden yapılan yön levhalarının, Karayolları Genel Müdürlüğünün teknik şartnamesinde yer alan en üst sınıf kalite ve en uzun kullanım ömürlü malzemeler kullanılarak üretildiği bilgisini verdi.

Durlanık, araç sürücülerinin yeni levhalar sayesinde, uzak mesafeden yön levhasını fark ederek uygun şeride daha kolay geçeceğini ve bu sayede trafiğin rahatlayacağını belirtti.

Trafik akışının daha düzenli ve daha güvenli sağlanacağını ve olası trafik kazalarının önüne geçileceğini ifade eden Durlanık, "Araç sürücülerine gidecekleri semt, mahalle, belde, ilçe ve ili bulmalarında kolaylık sağlayan levhaları, şu anda ana arterler başta olmak üzere, eksikliği tespit edilen yerlerle yerleştiriyoruz. Ayrıca eskiyen ve yıpranmışları da yenileriyle değiştiriyoruz." ifadesini kullandı.

Yeni yön levhalarının yanı sıra kavşaklara, daha küçük olan bin 500 adet "sistem levhası" konulması ihalesi için de çalışmalara başladıklarını bildiren Durlanık, tüm ilçelerdeki kavşaklara bu levhaları monte edeceklerini kaydetti.

Öte yandan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ana arterlerdeki 49 noktada bulunan LED'li trafik bilgilendirme ve yönlendirme ekranlarına 11 yeni ekran daha eklenerek bu sayı 60’a çıkarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.